White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Butt Plug – Another World (re-release)

Leestijd: 2 minuten

‘Another World’, ‘Visions vs Visions’, ‘The Rage Within’, ‘On The Edge’, ‘All’s Quiet’, ‘Why?’. Dat is een geschiedenisles van zo’n twintig minuten waarbij ‘Butt Plug Call’ nog als toetje fungeert. Voor hen die de draad even kwijt zijn, een kleine verduidelijking. Deze geschiedenisles behoort tot Butt Plug welke Another World opnieuw heeft zien verschijnen via WTF Records.

Butt Plug

Of de fameuze Wilad-kabouter uit de Molenstraat ooit invloed heeft gehad op dit gezelschap, wordt even in het midden gelaten, maar feit is dat Butt Plug binnen Roosendaal en omstreken een begrip was. Echter, de heren houden zich inmiddels met hele andere dingen. Op die manier heeft Emergendizer nog een mooie link met Butt Plug.

Another World

Omdat de release van weleer, welke origineel hooguit op stoffige tweedehands markten te vinden is bij kraampjes waar de geurt van oudheid sierlijk de omgeving penetreert, heeft WTF Records deze release dus opnieuw uitgebracht. Daarom zijn de tracks ook opnieuw onder handen genomen, waardoor deze release met én een nieuwe master komt én dus een bonustrack. ‘Butt Plug Call’ neemt de luisteraar nog even mee naar Opie & Anthony, de radioshow die in één item nog even deze band centraal stelt, toch?

Terug naar de muziek, want Butt Plug was geen standaard band. ‘Visions vs Visions’ maakt dat goed duidelijk, want de hardcore en thrash maken ook ineens ruimte voor een geniale bridge die men niet helemaal los kan zien van de wereldverrijkende invloeden van Primus. ‘The Rage Within’ komt met ritmes waarvan Textures nog zou kwijlen. Misschien dat zij daarom weer samen zijn, nu Another World van Butt Plug ook weer over de wereld circuleert.

De tijdsgeest is in de nieuwe master niet verloren gaan, en dat is heel wat waard. Another World bewijst waarom het geheel gerechtvaardigd is en was om de liefde voor Butt Plug rond te roepen. Dat een groot deel van deze mensheid het dan verkeerd interpreteert, is een gebrek aan opvoeding bij hen.

Butt Plug - Another World

Tracklist Another World

1. Another World
2. Visions vs Visions
3. The Rage Within’
4. On The Edge
5. All’s Quiet
6. Why?
7. Butt Plug Call

WTF RECORDS ONLINE

Website

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén