White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Cavalera – Morbid Visions

Leestijd: 2 minuten

Het was 1986 toen Sepultura met de eerste langspeler kwam, Morbid Visions. De band was toen nog in een hele andere flow dan men later meer gewend zou worden van deze Brazilianen. Tevens was Andreas Kisser nog niet in de band. Morbid Visions is nu door de broers Cavalera opnieuw opgenomen en komt uit via Nuclear Blast.

Cavalera

Max en Iggor Cavalera konden in de tijd van het uitkomen van Morbid Visions eigenlijk nog geen Engels. Destijds waren hun studiotechnieken ook niet zo goed, waardoor de zuiverheid van de gitaar hier en daar wat in twijfel getrokken kan worden. Via vele omzwervingen na hun tijd in Sepultura, zijn ze in Cavalera Conspiracy weer herenigd. Dit is echter alleen van henzelf, dus vandaar Cavalera.

Morbid Visions

Deze opnieuw opgenomen versie komt met negen nummers. Dat is één meer dan op het origineel. ‘Burn The Dead’ is toegevoegd en dat is een compleet nieuwe track. Die heeft zelfs nergens als demo of als B-kant gefungeerd. Nu sluit dat nummer Morbid Visions op een krachtige, furieuze manier af, passend in de lijn van de songs van destijds.

Natuurlijk blijft een klassieker als ‘Troops Of Doom’ geweldig, maar hier geldt ook dat de overige tracks, die door de jaren heen live steeds minder in de set van Sepultura terug kwamen, juist weer laten horen vlammend te zijn. ‘War’, niet te verwarren met het gelijknamige nummer van Sepultura op Blood-Rooted, want dat was een cover van Bob Marley, ‘Crucifixion’ en ‘Mayhem’ zijn voorbeelden van de sterke begindagen destijds. Death en thrash metal dansten nog om elkaar heen en dat wordt middels deze heropnames ook weer duidelijk.

Net als met Bestial Devestation laat Cavalera de oude dagen van Sepultura middels Morbid Visions herleven. En ook hier geldt dat de sound ook nog genoeg aanknopingspunten met destijds heeft. Een mooi saluut aan henzelf.

Cavalera - Morbid Visions - Artwork

Tracklist Morbid Visions

  1. Morbid Visions
  2. Mayhem
  3. Troops Of Doom
  4. War
  5. Crucifixion
  6. Show Me The Wrath
  7. Funeral Rites
  8. Empire Of The Damned
  9. Burn The Dead

CAVALERA ONLINE

Website
Facebook
Instagram

NUCLEAR BLAST ONLINE

Website
Webshop

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén