White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Voyager – Fearless In Love

Leestijd: 2 minuten

Het jaar 2023 zal voor de Australische band Voyager al niet meer stuk kunnen. Ondanks het failliet van de (Europese) ‘muziekliefhebber’ straalden deze muzikanten, net als bondgenoten in duistere dagen Lord Of The Lost, middels de rockende kant van het muzikale spectrum. Enorm gaaf, maar blijkbaar scoren uitgedoste pinguïns nog beter, zonder maar enigszins fatsoenlijke muziek te maken. Gelukkig is er voor Voyager alweer een nieuw hoofdstuk om zich op te richten. Fearless In Love is namelijk de nieuwe studioplaat van Voyager, een album dat verschijnt via Season Of Mist.

Voyager

Hen die dachten dat Voyager een nieuwe naam aan de horizon was vanwege het Eurovisie Songfestival, heeft het goed mis. Dit gezelschap vindt haar oorsprong aan het eind van de vorige eeuw en zag in 2003 hun eerste langspeler uitkomen. Voor Fearless In Love had deze groep al zeven studioplaten uit, waarvan Colours In The Sun uit 2019 de meest recente was voor deze uit Perth afkomstige groep.

Fearless In Love

Natuurlijk bevat Fearless In Love ‘Promise’, de track waarmee deze Aussies het Europese publiek in wilde pakken. Naast dat nummer staan er nog tien tracks op dit album. De langste song van deze release is afsluiter ‘Gren (Fearless In Love)’. Dat nummer onderstreept de kracht van de toetsen de progressieve insteek op de rock en metal.

Het is wel dat Voyager duidelijk laveert tussen die stijlen, want grotendeels kan men hier rock wel meer spreken van progressieve rock, met een vleugje metal. Dat laatste wordt bijvoorbeeld in ‘Prince Of Fire’ goed duidelijk. Daar strooit de band met heavy riffs die de haren flink laten wapperen. Door de manier van zingen, over het algemeen clean, blijft het wel goed toegankelijk voor een breed publiek. Dat geldt bijvoorbeeld nog meer voor opener ‘The Best Intensions’, wat bijna een soort rockende mantra is. ‘Listen’ heeft nog iets weg van Porcupine Tree, wat weer een duidelijke link naar de progressieve metal is, terwijl ‘Dreamer’ nog hint naar Depeche Mode.

Fearless In Love laat horen dat Voyager misschien nog iets toegankelijker is geworden, de toetsen goed weet te plaatsen en op een brede manier weet te rocken. Het album kan dan ook zomaar bij een breed publiek in de smaak vallen.

Voyager - Fearless In Love

Tracklist Fearless In Love

1 The Best Intentions 3:49
2 Prince of Fire 4:46
3 Ultraviolet 4:16
4 Dreamer 3:00
5 The Lamenting 4:10
6 Submarine 4:47
7 Promise 3:04
8 Twisted 3:54
9 Daydream 3:09
10 Listen 4:13
11 Gren (Fearless in Love) 5:24

VOYAGER ONLINE

Facebook
Website
Youtube
Twitter
Instagram

SEASON OF MIST ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén