White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Valletta – Come Alive EP

Leestijd: 2 minuten

Oké, wie Valletta hoort, zal direct denken aan de indrukwekkende hoofdstad van Malta. Echter, in de Verenigde Staten is er een band die ook die naam draagt en natuurlijk hopen zij dat de muziekliefhebber daarom binnenkort bij het horen van de naam Valletta direct aan hen denkt. Daarom heef Valletta de EP Come Alive opgenomen.

Valletta

Achter de band gaat een groep ervaren muzikanten schuil. De meest opvallende van dit kwartet is Will Goodyear. Hoewel hij in Valletta te vinden is als gitarist, geldt hij ook als de originele drummer van Between The Buried And Me. In Valletta is die positie achter de drumkit voor Justin Valletta, waar de naam zomaar eens vandaan zou kunnen komen.

Come Alive EP

Op de EP Come Alive EP staan in het totaal zes tracks van Valletta. Een leuk weetje over deze release, waarvan alle tracks tussen de drie en vier minuten duren, is dat de openingstrack ‘Come Alive’ en afsluiter ‘Bringing The Worst’ op de seconde na even lang duren. Die laatste was, net als ‘Saint’, al eerder uitgekomen als single.

Die tracks onderstreepten de stijl van Valletta al. De blackened rock ’n roll, of black ‘n roll, doet soms denken alsof Mastodon zich heft verzoend met Kvelertak en Tempel. Met de nodige duistere passie en melodie, in combinatie met pakkende riffs en breaks, presenteert Valletta haar muziek dan ook. ‘Soot & Ash’ is daar ook een goed voorbeeld van.

Het is metal, het rockt, het is opzwepend en aanstekelijk en heeft ook nog eens een vuig randje. Kortom, Come Alive is een debuut-EP geworden die Valletta direct op de kaart zet. Een band om in de gaten te houden gezien dit debuut.

Valletta - Come Alive EP

Tracklist Come Alive EP

  1. Come Alive 3:29
  2. Serpents of Solomon 3:48
  3. Saint 3:50
  4. Criminal 3:28
  5. Soot & Ash 3:40
  6. Bringing the Worst 3:29

VALLETTA ONLINE

Instagram
Bandcamp

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén