White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Celesterre – Earth Pt.I EP

De Aarde is een bijzondere planeet binnen ons zonnestelsel. Het is maar de vraag of daarbuiten ook een zo’n unieke planeet te vinden is. De oceanen, eilanden, graslanden, steden en bossen kenmerken onze blauwe plaat. Die planeet is ook duidelijk van invloed op de nieuwe release van de Haagse band Celesterre. Geheel in eigen beheer verschijnt Earth Pt.I.

Celesterre

Celesterre is band die zich vanuit het brede spectrum van de metal laat beïnvloeden. Doordat de invloeden van de doom, black en progressieve metal hun sporen nalaten in de sound, is het nagenoeg onmogelijk om Celesterre in een hokje te plaatsen. Die groep bracht in 2012 de debuut-EP Celesterre uit. Daarna volgde in 2014 nog een EP. Earth Pt.I is wederom een extended play, maar wel de eerste helft van een tweeluik met deel 2. Die vormen samen een release die volgend jaar als één uit zal komen.

De EP Earth Pt.I telt vijf tracks. De titels ‘Oceans’, ‘Islands’, ‘Grasslands’,’Cities’ en ‘Forests’ doen denken aan een goede BBC-documentaire. ‘Oceans’ en ‘Islands’ zijn beide groteske metaltracks. Daarbij is de vergelijking met een goed glas bier goed te maken. Wie goed proeft, zal hier black metal, doom en heavy metal kunnen proeven.

‘Grasslands’ is een hele andere track. Daar is het alsof wijlen Genghis Kahn over de bergen is geraakt en halt houdt, kijkend naar de imposante groene wijde voor zijn troepen. Heroïsch staat hij de rust toe. Even geeft metal, maar eerder een obscure vorm van progressieve rock. Het zou zomaar kunnen dat Pink Floyd van invloed is hier, wie weet met een vleugje Baroness.

‘Cities’ en ‘Forests’ herbergen al dan niet bewuste hints naar Iron Maiden. Daarbij geldt dat dit in beide tracks op totaal verschillende wijzen gebeurt. Celesterre laat zo wel horen nog steeds de band te zijn die zich op een uiterst brede, fijn onderlegde metalband te zijn. Hierdoor zijn de vijf tracks op Earth Pt.I ook zo voorbij.  

Het is dat de BBC-documentaire binnen dit thema al muziek heeft, anders had Celesterre met Earth Pt.I een mooie optie voor de regisseurs. De uniek blend van stijlen maakt Celesterre een band die nooit gegrepen zal worden door het hokjes denken. Deze band grijpt de luisteraar echter wel.

Tracklist

  1. Oceans
  2. Islands
  3. Grasslands
  4. Cities
  5. Forests

Celesterre online

Bandcamp
Facebook

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén