White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Celestial Season – Mysterium I

In een tijd dat de zon veel schijnt, is er één dag die druilerig, regenachtig is. Waarom? De natuur viert mee dat de doom een extra kind op deze aardbol krijgt. Dat kind is de nieuwe plaat van Celestial Season. Mysterium I, die nieuwe plaat van Celestial Season, verschijnt via Burning World Records.

Celestial Season

Het was 1991 toen Celestial Season haar oorspong vond. Drie van de leden zitten nog, of eigenlijk , weer in de band. Celestial Season is er een paar jaar tussenuit geweest en bassist Lucas van Slegtenhorst deed dat nog langer. Hij keerde pas in 2020 terug. In dat jaar kwam ook zanger Stefan Ruiters terug. Daarmee heeft de band wel twee oerleden terug.

Mysterium I

Voor hen die nog niet weten dat de I  in Mysterium I niet de Engelse vorm van ‘ik’ is, maar een ‘1’: dit is pas de start. Mysterium zal een drieluik zijn, waarvan II en III ook binnen afzienbare tijd uit gaan komen. De liefhebbers van doom, want daar staat deze band bekend om, zitten dus goed gebakken.

Celestial Season staat voor doom en dat blijkt op Mysterium I op een overduidelijke manier. Opener ‘Black Water Mirrors’ zet gelijk de toon. Bij Celestial Season is het echter naast zwaar en traag ook nog melodieus. Dat zorgt ervoor dat de muziek goed te verteren is. Liefhebbers van Paradise Lost en, als men het dichter bij huis wist zoeken, Officium Triste zullen dit alleen maar kunnen waarderen.

De zeven nummers op Mysterium I, welke samen zo’n veertig minuten duren, onderstrepen dat van Celestial Season weet dat doom draag en zwaar is. Echter, zij onderstrepen even zo goed dat er ook binnen die kaders de nodige variatie geboden kan worden en dat is wat Celestial Season goed begrepen heeft.

Celestial Season - Mysterium I

Tracklist Mysterium I

  1. Black Water Mirrors 6:53
  2. The Golden Light Of Late Day 5:57
  3. Sundowm Transcends Us 4:45
  4. This Glorious Summer 5:06
  5. Endgame 5:32
  6. All That Is Known 5:12
  7. Mysterium 6:46

CELESTIAL SEASON ONLINE

Facebook
Bandcamp

BURNING WORLD RECORDS ONLINE

Website
Facebook
Twitter
Instagram

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén