White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Cepheide – Conséquences EP

Leestijd: 2 minuten

Toen het uit Frankrijk afkomstige Cepheide in 2021 met de langspeler Les Échappées kwam, was er veel voor de band veranderd. Eigenlijk zit hem ook in dat woord, want vanaf die plaat die Cepheide puur het project van één persoon. Toch bleek dat dit niet ten koste ging van de sound op het album. Nu komt Cepheide geheel in eigen beheer met de EP Conséquences als opvolger voor die langspeler.

Cepheide

Deze door black metal beïnvloede band, of project, geldt als het geesteskind van Joseph Apsarah, welke ook onder andere noemers op eerdere releases bekend was. Het wilt overigens niet zeggen dat hij ook echt alles helemaal zelf heeft gedaan, want de bas is opgenomen door Hugo, die ook op de eerste langspeler van Cepheide, Saudade, aanwezig was.

Conséquences EP

Op deze nieuwe release van Cepheide staan twee tracks. Het instrumentale ‘I’ laat in ruim acht minuten horen dat black metal ook zonder vocalen meeslepend kan zijn. De invloeden van de post-black metal lijken ook door te schemeren in de sound, wat zorgt voor sferen die de luisteraar zowel zal opzwepen als laten wegdromen.

De tweede track is ook tweemaal zo lang als de eerste. ‘II’ opent nog met een passage waarin de doom niet wordt uitgesloten, zonder dat de sferen van de black metal verloren gaan. Daarna ontstaat een epische strijd tussen passages die de luisteraar in beweging brengen. Dan blijkt eens te meer dat dit Joseph Asparah dit goed voor elkaar heeft. Conséquences is dan ook een EP die in ruim vierentwintig minuten laat horen dat Cepheide ook in eigen beheer goed bezig is.

Cepheide - Conséquences EP

CEPHEIDE ONLINE

Bandcamp
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén