White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Neverus – Burdens Of The Earth

Leestijd: 2 minuten

Als men in 2022 een band opricht, dan is het heel snel om in 2023 al met de eerste langspeler te komen. Toch waren de voortekenen middels de singles goed en stelden die de metalhead min of meer gerust. Neverus komt met die debuutplaat, welke Burdens Of The Earth heet, via NFLS Records.

Neverus

Dat men zo snel heeft kunnen werken aan een volwaardige langspeler komt ook door het feit dat Neverus bestaat uit muzikanten die niet nieuw zijn in de business. Driekwart van het kwartet kent elkaar al uit Shadowrise terwijl gitarist Robin Ritzen ook gekend kan worden van Cathubodua. Jack Streat is daarbij ook dezelfde als in Lemuria.

Burdens Of The Earth

Die debuutplaat van Neverus komt met twaalf tracks. Die zorgen samen voor een driekwartier aan muziek. ‘From The North’ en ‘One For Blood’ halen de minuut nog niet, terwijl ook ‘On This Mountain Peak’ en ‘Home’ maar net iets meer dan een minuut duren. Dat zijn allen mooie bruggetjes tussen of inleidingen naar andere nummers. Daarmee laat Neverus wel zien dat de band aandacht heeft besteed aan het geheel. Tevens zijn dit momenten waarop de metalhead zijn nekspieren even kan laten rusten of zijn haren kan kammen.

De overige acht tracks zorgen namelijk dat de luisteraar makkelijk meegaat in het geheel. ‘Banish And Burn’, ‘Lazarus’ en ‘Mournful March’ zijn goede voorbeelden van het opzwepende karakter van deze melodieuze death metal, welke ook wel onder de noemer majestic death metal gekend wordt. De frivole gitaar- en symfonische partijen zorgen ervoor dat de muziek een heroïsch en herkenbaar karakter krijgt, terwijl het anderzijds ook lekker bruut is. De afwisseling tussen brute en cleane vocalen geeft ook een mooie schwung aan het geheel. Dat alles komt natuurlijk ook goed uit de verf door de puike mix van dit eindproduct.

Burdens Of The Earth mag dan wel de eerste plaat zijn van Neverus, het is er wel een waarmee deze groep zonder pardon zich de spotlight toe-eigent. Ongetwijfeld is dit een opstapje naar meer.

Neverus - Burdens of the Earth - Album Cover (Still)

Tracklist Burdens Of The Earth

 1. On This Mountain Peak
 2. Banish and Burn
 3. Calderian
 4. Lazarus
 5. From the North
 6. Mournful March
 7. One for Force
 8. One for Blood
 9. Send My Spirit High
 10. Towards the Surface
 11. Home
 12. Temptation

NEVERUS ONLINE

Website
Instagram
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén