White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

The Mars Volta – Que Dios Te Maldiga Mi Corazon

Leestijd: 2 minuten

Afgelopen jaar bleek met het uitkomen van The Mars Volta dat die gelijknamige band na een stilte van tien jaar zich meer leek te richten op een totaal nieuw publiek, netjes gezegd. De vurige, gefreakte rock van weleer leek ver weg te zijn. Nu komt The Mars Volta met een andere kijk op die plaat, want Que Dios Te Maldiga Mi Corazon is geheel akoestisch. Het album verschijnt via Cloud Hill.

The Mars Volta

Het drijvende duo achter The Mars Volta is Cedrix Bixler-Zavala en Omar Rodriguez-López. Ooit maakte zij furore in At The Drive-in en daarna trokken zij die eigenzinnige lijn door in The Mars Volta, totdat zij ineens van het toneel verdwenen. Afgelopen jaar kwam toch ineens die nieuwe plaat, maar dat was voor velen toch even wennen.

Que Dios Te Maldiga Mi Corazon

De tracklist van Que Dios Te Maldiga Mi Corazon is volledig hetzelfde als die van The Mars Volta. De kanttekening moet gemaakt worden dat het nu allemaal akoestisch gespeeld wordt, waardoor er ook een mooie rol weggelegd is voor percussie, in de breedste zin van het woord. Dat blijkt wel in ‘Graveyard Love’.

Voor veel tracks geldt dat dit nieuwe juk helemaal niet misstaat. Sterker nog, de Latin-feel die over de tracks is gegaan zal de heupen loskrijgen bij de nodige mensen. In opener ‘Blacklight Shine’ zijn er nog zangnoten die heel subtiel doen denken aan Queens Of The Stone Age, terwijl in afsluiter ‘The Requisition’ ook nog Madonna gehoord kan worden, zonder dat het gevoel van de plaat wegdrijft.

Eigenlijk is deze akoestische versie van The Mars Volta er een die misschien wel lekkerder is dan de originele tracks. Que Dios Te Maldiga Mi Corazon zorgt er sowieso voor dat The Mars Volta laat horen altijd vindingrijk is gebleven.

The Mars Volta - Que Dios Te Maldiga Mi Corazon

TRACKLIST QUE DIOS TE MALDIGA MI CORAZON

 1. Blacklight Shine (Acoustic)
 2. Graveyard Love (Acoustic)
 3. Shore Story (Acoustic)
 4. Blank Condolences (Acoustic)
 5. Vigil (Acoustic)
 6. Que Dios Te Maldiga Mi Carazon (Acoustic)
 7. Cerulea (Acoustic)
 8. Flash Burns From Flashbacks (Acoustic)
 9. Palm Full Of Crux (Acoustic)
 10. Nocasegain (Acoustic)
 11. Tourmaline (Acoustic)
 12. Equus 3 (Acoustic)
 13. Collapsible Shoulders (Acoustic)
 14. The Requisition (Acoustic)

THE MARS VOLTA ONLINE

Website
Instagram
Twitter
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén