White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Pestifer – Defeat Of The Nemesis EP

Leestijd: 2 minuten

Het was 2020 toen het uit België afkomstige Pestifer met de machtige langspeler Expanding Oblivion kwam. Inmiddels zijn er de nodige zaken veranderd en is men natuurlijk ook weer een paar jaar verder. Muziek wordt er nog steeds gemaakt, gelukkig. Dat blijkt wel uit de EP Defeat Of The Nemesis, welke de eerste release voor Pestifer op Debemur Morti is.

Pestifer

Pestifer is dus niet meer te vinden bij Xenokorp, wat de laatste langspeler uitbracht. Daarbij hebben de heren gezelschap gekregen van Poncho Garcia. Dat is inderdaad dezelfde Poncho Garcia als die met Wound Collector nog in het najaar op de bühne van Musicon stond. Deze van origine Mexicaan is dus ook Pestifer komen versterken.

Defeat Of The Nemesis EP

De nieuwe extended play van Pestifer telt vijf tracks. In zo’n drieëntwintig minuten knalt dit quintet hun technische death metal vol overtuiging door de speakers. Daarbij geldt dat het sterke ‘Draconian Daemon’, waarmee Defeat Of Nemesis wordt afgesloten, de langste is. Dat nummer duurt meer dan acht minuten. Hier durft Pestifer het ook aan om verrassende ritmes te gebruiken, bijna frivool. Dat gebeurt wel op een manier waarop geen afstand gedaan wordt van de technische death metal. Door de puike mix is ook de rol van Adrien Gustin goed te horen. Zijn baslijnen zijn een lust voor het oor van elke bassist.

De kortste track op Defeat Of The Nemesis is alleen een moment van bezinning voor Pestifer en de luisteraar. ‘Astral Agony’ is in het midden van de tracklist een moment van mooi getokkelde noten. Nadat de band met ‘Subterranean’ en ‘Elysium’ heeft geopend, is dat voor de nekspieren ook wel even lekker. Die twee tracks zetten de liefhebber van de tech death gelijk helemaal in vuur en vlam.

De vijf tracks op Defeat Of The Nemesis laten horen dat de Belgen van Pestifer hun technische death metal op een uiterst verzorgde, hoogstaande manier presenteren. Het hoge niveau van de voorganger wordt hier moeiteloos vastgehouden. Must voor de liefhebber van technische death metal.

Pestifer - Defeat Of The Nemesis

Tracklist Defeat Of The Nemesis EP

  1. Subterranean
  2. Elysium
  3. Astral Agony
  4. Defeat Of The Nemesis
  5. Draconian Daemon

PESTIFER ONLINE

Website
Facebook
Twitter

DEBEMUR MORTI ONLINE

Website
Facebook
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén