White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Cepheide – Les Échappées

Leestijd: 2 minuten

Tijden zijn roerig, zeker door alles wat er op de wereld gebeurt. Of dat het is of dat er gewoon andere besluiten zijn genomen, kan even in het midden worden gelaten, maar feit is dat er een wisseling van de wacht in Cepheide heeft plaatsgevonden. Aan het eind van het afgelopen jaar kwam Cepheide nog met Les Échappées, welke dat onderstreept.

Cepheide

De Franse black metal band Cepheide is het geesteskindje van Gaetan, ofwel Joseph Asparah of Gaetan Juif. Tot voor kort was het een band, maar inmiddels is het brein ook nog het enige lid in de band. Joseph Asparah, zoals hij nu gecrediteerd wordt, doet alles zelf op Les Échappées.

Les Échappées

Op deze tweede langspeler van Cepheide staan zes tracks. Samen zijn de nummers goed voor iets meer dan veertig minuten aan muziek. Daarvan is afsluiter ‘La Nausée’ met iets meer dan negen minuten de langste van de schijf. De plaat, welke uit is gekomen via Les Acteurs De L’Ombre Productions, kent in ‘L’Ivresse’ de kortste track. Die duurt toch al wel vijf minuten en veertig secondes.

Vanaf opener ‘Le Sang’ is het duidelijk dat Cepheide niet gekomen is om vrienden te maken met de mainstream. De black metal wordt met veel sfeer en duidelijke obscure karakters aan de man gebracht. De krijs zal de liefhebbers van het genre goed doen, want die ijzige screams raken de luisteraar tot op het bot. Toch zijn de sferische passages, zoals in ‘L’Ivresse’ ook van dien aard dat Cepheide dan de black metal ook los durft te laten. Als de black metal dan zijn intrede doet, lijkt het bij vlagen dat men een avant-garde manier van benaderen heeft gevonden. ‘Les Larmes’ onderstreept de kracht van de opbouw in de nummers van Cepheide.

Voor velen maakt het uit of een band bestaat uit een aantal leden of dat deze gevoerd wordt als eenmansfractie. Wie Les Échappées van het Franse Cepheide hoort, zal zich om die kwestie niet druk maken. Mooi, donker staaltje black metal.

Cepheide - Les Échappées

Tracklist Les Échappées

  1. Le Sang
  2. L’Oubli
  3. L’Ivresse
  4. Les Larmes
  5. Les Cris
  6. La Nausée

Cepheide online

Bandcamp
Facebook

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén