White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Cosmic Circus – Central Galactic Time

Leestijd: 2 minuten

Eigenlijk klinkt het raar: Central Galactic Time. Misschien klinkt het eigenlijk niet eens zo raar, maar het rijst vragen op. Zou die tijd op de aarde geplaatst zijn? Of zitten wij aan een uiterste van het universum? Het zijn vragen waar de plaat met die titel van Cosmic Circus antwoord op geeft.

Op deze EP heeft Cosmic Circus, welke bestaat uit Tobias Bader en Ute Apfelstedt, vijf nummers geplaatst. Opener ‘Central Galactic Time’ geeft niet direct een antwoord op de hierboven gestelde vragen, maar het geeft wel een beeld van waar men deze band moet inschatten. Cosmic Circus haalt zijn inspiratie uit een breed scala aan muzikale genres. Van rock, 60’s en disco tot aan de country, het past allemaal binnen het rijkelijke palet van Cosmic Circus. Het is alsof The Mamas And The Papas spelen met Sophie Ellis Baxter, The Beach Boys en Nile Rodgers.

De tracks, die samen een kleine twintig minuten aan muziek opleveren, laten horen dat Cosmic Circus zijn muziek niet eenzijdig inricht. ‘My Mind’s Eye’ heeft iets dromerigs in zich, terwijl ‘Once Upon A Night’ nog iets Eddie Vedder- en Lynyrd Skynyrd-achtigs in zich heeft. Die afwisseling zorgt ervoor dat de vijf nummers een mooi beeld geven van waar dit duo voor staat.

Het is fris, het is verrassend en het is voorbij voordat men er erg in heeft. Dat geldt voor de korte schijf Central Galactic Time van het duo Cosmic Circus. Een plaatje voor mensen die buiten de box durven te denken.    

6 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén