White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Crystal Viper – The Last Axeman

Leestijd: 2 minuten

Het staat te boek als een mini-LP, maar de vraag is dan: ‘Wat is een mini-LP?’ Misschien heeft de tracklist van deze release daar wel het meest mee te maken. The Last Axeman van Crystal Viper is namelijk geen echt nieuwe plaat. De release, welke uitkomt via Listenable Records, kan gezien worden als een mooi extraatje voor de fans.

Crystal Viper

Inmiddels zit Crystal Viper een kleine twintig jaar in het vak. De heavy metal band onder aanvoering van Marta Gabriel heeft inmiddels al flink wat landen aangedaan en tevens zag de band afgelopen jaar in The Cult alweer hun achtste studioplaat uitkomen. Deze Poolse band hoeft dan ook gene introductie meer.

The Last Axeman

Wie de band een beetje heeft gevolgd en de titel van deze release ziet, weet dat hier een knipoog naar de begindagen wordt gemaakt. ‘The Last Axeman’ stond namelijk op debuutalbum The Curse Of Crystal Viper. De track, welke uitgegroeid is tot een favoriet van velen, is voor deze release opnieuw opgenomen. Anno 2022 rockt die track nog steeds.

‘In The Haunted Chapel’ is vervolgens de enige echt nieuwe track op deze release. Net als men van Crystal Viper mag verwachten, wordt hier de heavy metal door Gabriel en haar mannen hoog in het vaandel gedragen. Deze track zal er dan ook als zoete koek ingaan bij de fans.

Covers

Op de A-kant van deze mini-LP staan ook nog tweed covers. ‘Ulitsa Roz’ is daarvan de meest opvallende. Die track is namelijk origineel van de Russische band Aria. Crystal Viper laat hier horen ook meer dan Engels te beheersen. ‘It’s Electric’ van Diamond Head is de andere cover. Die wordt ook in een uiterst vurige versie aan de man gebracht.

De B-kant van deze release kent nog een viertal tracks die ook op The Cult te horen waren. Dat kwartet aan tracks, waaronder ‘The Cult’, is voor deze gelegenheid live in de studio opgenomen, wat wel voor een andere sfeer zorgt. Dat maakt die tweede kant van deze release ook interessant.

Crystal Viper heeft met de mini-LP The Last Axeman een schijf weten te maken die zowel inspirerende acts als Crystal Viper zelf eert. De fans zullen in hun handen wrijven met dit stukje glansrijke heavy metal.

Crystal Viper - The Last Axeman

Tracklist The Last Axeman

1) The Last Axeman
2) In The Haunted Chapel
3) Ulitsa Roz
4) It’s Electric
5) The Cult
6) Asenath Waite
7) Whispers From Beyond
8) Flaring Madness

Crystal Viper online

WEBSITE 
FACEBOOK 
INSTAGRAM 
YOUTUBE

LISTENABLE RECORDS ONLINE

Webshop
Bandcamp

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén