White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Alestorm- Curse OF The Crystal Coconut

De Schotse piraten van Alestorm hebben hun lang verwachte album Curse Of The Crystal Coconut, dat opgenomen is in Thailand, uitgebracht via Napalm Records. Eén week voor de albumrelease brachten ze een track uit genaamd “Pirate Metal Drinking Crew” ter ere van het piratenleven én waarschijnlijk ook van hunzelf. Het is een feestelijk nummer waarbij ritmische gitaren, harde drums en Captain Bowes’ vocals goed te horen zijn. Al vanaf het moment dat je naar het melodieuze en voet-stampende nummer luistert, blijft het in je hoofd hangen.

“Wees niet bang voor de onbevreesde piraat Fannybaws” is wat ze je willen wijsmaken in de track “Fannybaws”. Het refrein-herhalende nummer brengt je gelijk mee naar de volgende – de wat meer metal- track “Chomp Chomp” waarbij ook de stem van Vreth van de band Finntroll te horen is.

Ook de track “Zombies Ate My Pirate Ship” zorgt ervoor dat je helemaal uit je dak gaat vanwege de vele ritmische gitaren en natuurlijk ook de drums. Bij het tussenstuk hoor je een prachtige vrouwenstem. Deze wordt ondersteund door melodieuze vioolstukken.

Met de elektronische geluiden die ze in de track “Tortuga” verwerkt hebben, voegen ze onverwacht een discosfeer toe aan het album. De humoristische teksten vertellen ons dat de piraten van Alestorm, met de Tortuga, zo het hele zeegebied veroveren.

Het album wordt afgesloten met een rustiger nummer “Henri Martin”. De violen en meeslepende drums die door het nummer heen weven, geven een beetje een droevige sfeer af. Toch is het ook een gezellig nummer door de teksten die gezongen worden door Captain Bowes.

Aangezien dit album (zoals gewoonlijk bij hun) helemaal in het thema van piraten staat, mag een pint bier hierbij zeker niet ontbreken. Kortom, het is weer een bijzonder sfeervol album dat het thema duidelijk uitademt.

Alestorm Curse of The Crystal Coconut

Tracklist Curse Of The Crystal Coconut

1. Treasure Chest Party Quest
2. Fannybaws
3. Chomp Chomp
4 . Tortuga
5. Zombies Ate My Pirate Ship
6. Call Of The Waves
7. Pirate’s Scorn
8. Shit Boat (No Fans)
9. Pirate Metal Drinking Crew
10. Wooden Leg Pt. 2 (The Woodening)
11. Henri Martin

Voor de echte avonturiers: Alestorm brengt een 2-CD mediaboek uit met grensverleggende 16de eeuwse interpretaties van dit album. Zorg ervoor dat je jouwe ook krijgt!

Alestorm online

WEBSITE
FACEBOOK
INSTAGRAM
TWITTER
NAPALM RECORDS

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén