White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Cultura Tres – Camino De Brujos

Leestijd: 2 minuten

De band staat te boek als een Venezolaanse band, maar toch is het beste lid niet van die afkomst. Cultura Tres kent namelijk in de bassist van het gezelschap sinds enkele jaren Paulo Xisto Jr., inderdaad de bassist van Sepultura, wat hij overigens nu ook gewoon doet. Via AJM/Bloodblast komt Cultura Tres met Camino De Brujos.

Cultura Tres

Het verhaal van Cultura Tres begint echter al ruim voordat de aangehaalde bassist zijn intrede deed. Dat verhaal begon in 2006 en ook daarbij moet buiten de landsgrenzen van Venezuela gedacht worden. Cultura Tres heeft namelijk in zanger/gitarist Alejandro Londoño ook nog een Colombiaan in de gelederen.

Samen met gitarist Juan de Ferrari is hij nog de enige die de start van Cultura Tres heeft meegemaakt. De huidige drummer is in hetzelfde jaar als Paulo Jr. in de band gekomen. Zij waren dan ook niet op de EP uit dat jaar te horen, welke de meest recente release voor het uitkomen van Camino De Brujos van Cultura Tres was.

Camino De Brujos

In een kleine driekwartier dompelt Cultura Tres op Camino De Brujos de muziekliefhebber onder in sferen waar metal op een brede manier bij de hoorns wordt gevat. Opener ‘The World And Its Lies’ doet denken aan Sepultura meets Nailbomb, terwijl ‘Time Is Up’ deels riffs bevat die doen denken aan Slipknot, terwijl ook Soulfly, Hatebreed en Sepultura niet ver weg zijn. Tel daarbij op dat de muziek met veel energie gebracht wordt en de bridge Alice In Chains lijkt te eren en de luisteraar weet dat dit een plaat is om voor te gaan zitten.

Die genoemde bands lijken veelvuldig terug te komen in de tracks van Cultura Tres, maar blijven ook telkens aangevuld worden met andere invloeden. Overigens is het tussenstuk van ‘Signs’ echt episch, alsof Alice In Chains zich daar inlaat met Led Zeppelin en Black Sabbath.

Thematiek

Eigenlijk is het niet gek dat de Sepultura-bassist ook in deze band is neergestreken. Deels komt de sound ook overeen, maar ook de thematiek sluit naadloos aan bij de Braziliaanse band. ‘Proxy War’ had zomaar ook op Machine Messiah kunnen staan. Toch moet Cultura Tres niet gezien worden als een Sepultura-kloon, zeer zeker niet. Afsluiter ‘Camino De Brujos’ onderstreept dat ook. Deze Zuid-Amerikaanse band schuwt het experiment in de metal niet en dat geeft juist een lekkere draai aan deze plaat.

Camino De Brujos is een heerlijke plaat waarop Cultura Tres de metal op een brede manier in het zonnetje zet. De explosiviteit blijkt in combinatie met het experimentele een zeer pakkende combinatie.

Cultura Tres - Camino De Brujos

Tracklist Camino De Brujos

  1. The World and Its Lies 4:23
  2. Time Is Up 4:54
  3. Signs 6:32
  4. The Land 4:48
  5. Proxy War 4:29
  6. 19 Horas 4:19
  7. Zombies 3:41
  8. De Maracay 1:32
  9. The Smell of Death 4:47
  10. Camino de Brujos 4:41

Cultura Tres online

Website
Twitter
Facebook
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén