White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Dead Lord – Dystopia EP

Leestijd: 2 minuten

In 2020 scoorde Dead Lord veel positieve kritieken met hun langspeler Surrender. Dat album liet de harten van de hardrocker sneller kloppen. Gezien een nieuwe langspeler nog niet daar is, komt Dead Lord nu met een ep. Die release van Dead Lord heet Dystopia en verschijnt net als Surrender via Century Media.

Dead Lord

Inmiddels hoeft deze Zweedse band dus geen introductie meer. Dit gezelschap is ruimschoots gevonden door de liefhebber van de hardrock, ondanks dat zij eigenlijk nog niet zo lang bezig zijn. Good Repentence, wat hun debuutplaat is, kwam echter uit in 2013, wat nog geen tien jaar geleden is.

Dystopia EP

De nieuwe release van Dead Lord is dus een korte schijf. In zes tracks, die samen goed zijn voor een klein half uur aan muziek, laat Dead Lord horen waarom zij hun fanbase alleen maar zien groeien. ‘Dystopia’ en het catchy ‘Sleeping My Day Away’ geven direct de goede vibe, terwijl afsluiter ‘I Staden Som Aldrig Slumrar Till’ bewijst dat hardrock ook best in het Zweeds kan.

‘Moonchild’ is een van de tracks die direct in het oor zal springen. Hier gaan belletjes rinkelen, want inderdaad gaat het hier om de track van Rory Gallagher. Dead Lord geeft er wel hun eigen draai aan. Dat doen ze goed. Overigens is dat niet de enige track die niet van hunzelf is. ‘Hands Down’ is namelijk origineel van Moon Martin.

De ep Dystopia gaat vrolijk verder waar Dead Lord op Surrender gebleven is: lekker rocken. Melodieus en pakkend weten deze Zweden ook op deze korte schijf te vlammen. Op naar de vijfde langspeler.

Dead Lord - Dystopia EP

Tracklist Dystopia EP

  1. Dystopia 03:58
  2. Sleeping My Day Away 05:02
  3. Ace In The Hole 05:04
  4. Hands Down 03:13
  5. Moonchild 04:54
  6. I staden som aldrig slumrar till 05:10

DEAD LORD ONLINE

Website
Facebook
Instagram

CENTURY MEDIA ONLINE

Website
Webshop

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén