White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Der Weg Einer Freiheit – Live In Berlin

Leestijd: 2 minuten

Het is live één van de meest intense bands die aanschouwd kan worden. Daarnaast heeft de groep met de vier studioplaten een verpletterende indruk achtergelaten. Het gaat dan om het Duitse Der Weg Einer Freiheit. De band, die de black metal naar een andere dimensie tilt, viert hun livesucces nu met Live In Berlin. Die release komt digitaal uit via Season Of Mist.

Exemplarisch voor waar Der Weg Einer Freiheit voor staat is hoe ‘Repulsion’, welke de derde track in de set is en origineel gevonden kan worden op Stellar, wordt geëindigd. Snoeiharde black metal gaat over in een piano-outro die de luisteraar of bezoeker tot op het bot toe laat beseffen wat er gaande is. Op die manier, door die extremen van hard en fragiel te combineren, zorgt Der Weg Einer Freiheit ervoor dat men met een open mond open blijft. Dat Niklas Kamprad en zijn kompanen er vervolgens met gestrekt been in vliegen met het indrukwekkende tweeluik van ‘Skepsis’, welke afkomstig is van het meesterwerk Finisterre, zorgt ervoor dat men in een flow blijft.

De set die gespeeld is in de Lido te Berlijn is opgenomen in het najaar van 2017. Toen was Finisterre al uit. Naast ‘Skepsis Part I’ en ‘Skepsis Part II’ komt ook ‘Aufbruch’ aan bod. Bij dat nummer is de speech uit het boek Die Wand van Marlen Haushofer ook aanwezig. Dit is ook een moment waarop de grootsheid van Der Weg Einer Freiheit goed is vastgelegd.

Het sterke van de tien tracks durende schijf is dat Der Weg Einer Freiheit ook de eerdere albums niet weet te vergeten. Zo worden van Unstille ‘Zeichen’ en ‘Lichtmensch’ gespeeld, terwijl van de eerste langspeler van Der Weg Einer Freiheit, die gewoon naar de band is genoemd, ‘Ewigkeid’ en ‘Ruhe’ opgehaald worden. Die laatste sluit deze verbluffende liveshow af.

Dat Der Weg Einer Freiheit een fenomenale band was, stond al buiten kijf. Het mooie van Live In Berlin is dat de intensiteit van de liveshow en het indrukwekkende oeuvre van deze Duitsers goed naar voren komen. Er was een Duitse band die indruk maakte met Live Aus Berlin, maar nu is er Der Weg Einer Freiheit met Live In Berlin.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén