White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Destruction – Bestial Invasion Of Hell (re-issue)

Het was in de week dat de ondergetekende op de wereld kwam. De zomer van 1984 verwelkomde in Duitsland toen de eerste demo van Destruction. Toen waren er nog weinigen die hadden voorzien tot welke grootte deze band zou uitstijgen. Die eerste demo van Destruction, Bestial Invasion Of Hell, komt nu via High Roller Records opnieuw uit.

Destruction

Beïnvloed door zowel de New Wave Of British Heavy Metal en door de punk van onder andere The Exploited begonnen Schmier, Mike en Tommy muziek te maken. Die laatste zou uiteindelijk alleen op de eerste twee platen te horen zijn, terwijl Schmier en Mike nog steeds het front van deze Duitse thrash metal band aanvoeren.

Bestial Invasion Of Hell

Het origineel, welke destijds op cassette uit is gekomen, telde zes tracks. Deze heruitgave kent er tien. Naast de zes nummers die destijds op Bestial Invasion Of Hell stonden, staan er nu ook nog vier tracks op die later in 1984 tijdens een repetitie zijn opgenomen. Het materiaal is dus rauw te noemen.

Een aantal van deze tracks, zoals ‘Antichrist’ en ‘Tormentor’, zouden later ook op Infernal Overkill verschijnen. Op die plaat staat overigens ook ‘Bestial Invasion’, welke dan weer niet op deze release staat. ‘Front Beast’, welke laat horen dat men ook in minder dan twee minuten ene vurig thrash nummer kan maken, staat hier echter weer wel op. Dat is een goed voorbeeld van hoe rauw en energiek Destruction al in die begindagen klonk.

De vier tracks vanuit de repetitie, ‘Death Trap’, ‘Invicible Force’, ‘Total Desaster’ en ‘Antichrist’, zijn zowaar nog rauwer. De balans is hier alsof men echt in een niet goed afgestelde oefensessie beland is. Schmier komt meer net in de mix voor. Geen meerwaarde voor de leek, hooguit voor de fan.

Deze heruitgave van Bestial Invasion Of Hell onderstreept dat Destruction in de begindagen al goed bezig was. Het is leuk dat deze release op cd en lp verschijnt met de nodige extra’s, zoals een poster, maar het moet wel gesteld worden dat het een uitgave is puur voor de fanatieke fan.

Destruction - Bestial Invasion of Hell

DESTRUCTION ONLINE

Website
Facebook
Instagram
Twitter

High Roller Records

Website
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén