White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Discharge – Protest And Survive – The Anthology

Leestijd: 2 minuten

Wat hebben Metallica, Anthrax, At The Gates, Machine Head, Nasum, Soulfly en Neurosis gemeen? Ze zijn allemaal beïnvloed door de Britse punkers van Discharge. De band uit Stoke-On-Trent maakte eind jaren ’70 en in de jaren ’80 veel tongen los met wat misschien wel de basis is geweest voor de hardcore-punk en de crust. Ook daarna schopte Discharge nog menig heilig huisje omver. Omdat het dit jaar veertig jaar geleden is dat de eerste release van dit roemruchte gezelschap op de markt kwam, komt BMG met Protest And Survive – The Anthology.

Protest And Survive – The Anthology is een release waarop, verdeeld over twee schijven, maar liefst drieënvijftig tracks te horen zijn. Op de eerste schijf worden veel klassiekers herleefd. ‘The Blood Runs Red’, ‘Fight Back’ en ‘A Hell On Earth’ staan nog steeds garant voor een lesje eersteklaspunk. Eigenlijk is ‘City Of Fear’ een beetje een vreemde track in het geheel. Waarom? Dit is de enige song die meer dan drie minuten duurt. Vaak maakt Discharge zijn boodschap al in minder dan twee minuten duidelijk.

Op de tweede schijf staan enkele nummers in de versie van 2004. ‘The More I See’, onder andere gecoverd door Metallica, is er daar één van. Verder zijn er ook tracks te vinden van een obscure demo uit 1977. ‘I Don’t Care’ en ‘I Love Dead Babies’ nemen de luisteraar zo echt mee naar de rauwe tijden van eind jaren ’70. Daarnaast zijn er ook nog livetracks uit 2004 te vinden. ‘The Nightmare Continues’, ‘A Hell On Earth’ en ‘The Realities Of War’ laten horen dat ook dit millennium de energie niet minder is geworden.

Discharge heeft zijn sporen nagelaten in de wereld van de punk en metal. Toch hebben deze Britten in de loop der jaren niet altijd de credits gekregen die ze verdienen. Met Protest And Survive – The Anthology is er een mooie reden om Discharge te eren voor hun als grote inspirator voor velen in de heavy muziek. Keihard tegen alles schoppen en daar energie van krijgen!

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
3 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén