White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Ektomorf – Vivid Black

Leestijd: 2 minuten

Het was in 2021 toen lovend werd geschreven over Ektomorf en diens verband bij Napalm Records. Het Oostenrijks-Hongaarse koninkrijk leek voor even uit de geschiedenisboeken te zijn opgestaan. Echter, inmiddels is Ektomorf door gegaan, maar niet bij die platenmaatschappij. Deze band is nu gehuisvest bij AFM Records. Vivid Black is het nieuwe wapenfeit van Ektomorf.

Ektomorf

De Hongaarse band Ektomorf draait al een flink aantal jaar mee en even zolang heeft deze band duidelijk gemaakt dat zij niet zijn gekomen om louter één kunstje te doen. De invloeden van zowel de metal, hardcore en nu-metal liggen altijd op de loer bij Zoltán Farkas, al is het ook altijd de vraag in welke maten welk genre van invloed is.

Vivid Black

In iets minder dan vijfendertig minuten maakt Ektomorf op Vivid Black duidelijk dat de lijn van de nu-metal vooral op een brede manier is ingezet, of voortgezet. Opener ‘I’m Your Last Hope (The Rope Around Your Neck)’ doet denken aan de gulden middenweg tussen Slipknot en Korn. Die eerstgenoemde komt vaker naar voren, in ‘You And Me’, een van de track die de drie minuten niet eens haalt, in combinatie met de invloeden van Soulfly en Nailbomb. Die agressiviteit zit er goed in, alsof deze Hongaren wel heel erg boos zijn.

Niet alles is even hoogstaand, maar juist die simpelheid zorgt ervoor dat Ektomorf op deze manier op een energieke manier weet te overtuigen. Dit viertal weet namelijk de hoogtijdagen van de nu-metal sterk naar voren te brengen. De titeltrack, ‘Vivid Black’, laat zelfs horen dat Ektomorf dit genre op een slepende manier tot wasdom kan laten komen. Stone Sour zou daar zomaar geluisterd kunnen zijn.

Vivid Black lijkt ergens op het idee dat Ektomorf een mash-up van de geschiedenis van de nu-metal geeft. Wie in de juiste mindset hiervoor zit, zal dan ook helemaal los kunnen gaan op deze aanstekelijke grooves en samengebalde woede.

Ektomorf - Vivid Black

Tracklist Vivid Black

01 – I’m Your Last Hope (The Rope Around Your Neck)
02 – Die
03 – Never Be the Same Again
04 – I Don’t Belong to You
05 – Fade Away
06 – You and Me
07 – Vivid Black
08 – The Best of Me
09 – You Belong There
10 – REM

Ektomorf online

Website
Facebook
Bandcamp
Instagram
X / Twitter

AFM RECORDS ONLINE

Website

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén