White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Fear Factory – Mechanize (re-issue)

Leestijd: 2 minuten

De Amerikaanse band Fear Factory heeft in het verleden al de nodige tongen losgemaakt. Wisselingen in de line-up, moddergooien over en weer en ondertussen nog steeds wel krachtige platen uitbrengen; het typeert de band. Fear Factory is immers nog steeds de band die Demanufacture heeft uitgebracht, een klassieker in de metal. Mechanize ziet Fear Factory nu via Nuclear Blast opnieuw opkomen.

Fear Factory, ten tijde van Mechanize

Het was even stil rondom de band, waarbij de groep ook echt van het toneel was. Dat was totdat zanger Burton C. Bell en gitarist Dino Cazares de strijdbijl hadden begraven en samen met Strapping Young Lad-helden Byron Stroud en Gene Hoglan de band nieuw leven in bliezen.

Natuurlijk ging dat niet zonder slag of stoot, want Christian Olde Wolbers en Raymond Herrera waren ineens buitenspel gezet. Controverses of niet, feit was wel dat Fear Factory in die nieuwe line-up Mechanize uitbracht, uiteindelijk de enige studioplaat met metal-icoon Gene Hoglan op de drums.

Mechanize (re-issue)

Deze heruitgave van Mechanize komt voor de überfans goed uit, want deze plaat is destijds alleen via AFM Records en Candlelight uitgekomen. Alleen in Japan kwam dit album uit via Roadrunner, toch een label waar Fear Factory destijds mee geassocieerd werd. Nuclear Blast brengt het album nu zowel op CD als op vinyl uit.

Muzikaal is er niks veranderd. Geen nieuwe mastering of nieuwe opnames. Van ‘Mechanize’ tot het lange, toch wel indrukwekkende ‘Final Exit’ is het dan ook hetzelfde als destijds. Daarna volgen echter drie bonustracks. De eerste twee, ‘Martyr’ en ‘Crash Test’, zijn re-recordings van oude tracks, welke eerder al op luxere uitgaves hebben gestaan. Daarom zal voor de echte fan alleen de laatste track echt interessant zijn. Dat is ‘Sangre De Ninos’, een bruut staaltje Fear Factory-geweld welke de begindagen typeert, maar niet eerder was uitgekomen. Die rauwheid zal menig metalhead wel kunnen bekoren.

Oké, als men echt voor het bonusmateriaal van Fear Factory wilt gaan, is de heruitgave van Mechanize leuk, maar ook niet meer dan dat. Het is echter met terugwerkende kracht wel een mooie gelegenheid om de collectie compleet te krijgen, want destijds heeft echt niet iedereen die plaat direct aangeschaft.

Fear Factory - Mechanize - Artwork

Tracklist Mechanize (re-issue)

1. Mechanize
2. Industrial Discipline
3. Fear Campaign
4. Powershifter
5. Christpoitation
6. Oxidizer
7. Controlled Demolition
8. Designing The Enemy
9. Metallic Division
10. Final Exit
11. Martyr (Re-recorded version)
12. Crash Test (Re-recorded version)
13. Sangre De Ninos  (Re-recorded version)

FEAR FACTORY ONLINE

Facebook
Twitter

NUCLEAR BLAST ONLINE

Website
Webshop

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén