White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

George Lynch & Jeff Pilson – Heavy Hitters

Het was 1996. In de hitlijsten was ineens de naam Joan Osborne te zien. Haar nummer ‘One Of Us’ deed het erg goed. Enkele jaren terug verscheen daarover nog een mooie minidocumentaire in het Nederlandse Top 2000 A GoGo. Datzelfde nummer komt nu weer in de spotlight. Het is namelijk de openingstrack van Heavy Hitters, de nieuwe plaat van George Lynch & Jeff Pilson.

George Lynch & Jeff Pilson

De ervaren rotten onder de metalhead zijn nu waarschijnlijk gelijk geactiveerd. Juist, want het gaat hier om de samenwerking tussen de muzikale veelvraat George Lynch, vooral bekend van Dokken en Lynch Mob, en Jeff Pilson. Die laatste was dan weer zijn maatje op de bas bij Dokken. In 2003 brachten zij samen ook al een album uit.

Heavy Hitters

Op deze nieuwe plaat van het duo staan elf tracks. Die hebben gemeen dat ze allemaal niet van de hand van noch Lynch noch Pilson zijn. Het zijn allemaal covers. Overigens geldt het wel dat op de cd-versie er elf staan. De overige versies missen de uitvoering van Little Richards’ ‘Lucille’.

Terugkomend op de opening van de schijf, Joan Oaborne. De eerste klanken zijn nog vrij timide, zoals het origineel ook was. Als George Lynch en Jeff Pilson er in de loop van het nummer het vuurtje flink opsteken, zullen de headbangers direct reageren. De sterke solo is een zeer waardevolle toevoeging ten opzichte van het origineel.

De nummers die op Heavy Hitters te horen zijn, komen vanuit een brede range van muziek. ‘Music’ van Madonna wordt op een rockende wijze vertolkt, terwijl ‘Kiss’ van Prince juist met een zeer bijzondere schwung wordt gespeeld, bijna as funky as Prince himself. ‘You Got The Love’, origineel van Rufus & Chaka Khan, doet denken aan Living Colour. Dat komt ook doordat Lynch en Pilson gebruik maken van meerdere vocalisten. Hierdoor krijgen de tracks allen eigen karakter meer.

Eigentijds

Indrukwekkende tracks zijn bijvoorbeeld de vertolkingen van R.E.M.’s ‘It’s The End Of The World And We Know It (And I Feel Fine’, ‘Ordinary World’ van Duran Duran en het geweldige ‘Champagne Supernova’ van Oasis. Die laatste track onderstreept dat George Lynch en Jeff Pilson ook op een subtiele manier weten te rocken. Die noten zijn, net als in het origineel, goed geplaatst en perfect gedoseerd.

Waar veel tracks van voor de eeuwwisseling zijn, blijkt dat de heren ook eigentijds werk niet schuwen. ‘Apologize’ van OneRepublic met Timbaland wordt op een krachtige wijze gespeeld. Het contrast, welke ook in het origineel een kracht is, wordt nog sterker uitvergroot. Dat zal de rockers onder de mensheid goed doen.

Coveralbums zijn platen waar men van houdt of niet. Dokken-helden George Lynch en Jeff Pilson laten op Heavy Hitters horen dat zijn in staat zijn om een mooie variatie aan covers voor te schotelen. Juist de keuze voor de nummers maakt dit album verrassender en leuker dan men vooraf misschien zou verwachten.

George Lynch & Jeff Pilson - Heavy Hitters

Tracklist Heavy Hitters

1. One Of Us (Originally by Joan Osbourne)
2. You Got The Love (Originally by Rufus & Chaka Khan)
3. I Feel The Earth (Originally by Carole King)
4. Ordinary World (Originally by Duran Duran)
5. Music (Originally by Madonna)
6. Apologize (Originally by OneRepublic & Timbaland)
7. Nowhere To Run (Originally by Martha Reeves & The Vandellas)
8. Kiss (Originally by Prince)
9. It’s The End Of The World As We Know It (And I Feel Fine) (Originally by R.E.M.)
10. Champagne Supernova (Originally by Oasis)
BONUS TRACK [CD ONLY]
11. Lucille (Originally by Little Richard)

Deadline Music

Facebook
Twitter

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén