White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Ghost – Phantomime EP

Leestijd: 2 minuten

Dat de Zweedse rockers van Ghost iets met covers hebben, is alom bekend. Al sinds dat de band faam vergaarde, knalden zij er veelvuldig covers in. Eerder bracht de band ook een EP uit met covers, If You Have Ghosts. Nu komt Ghost met een nieuwe EP vol covers, welke Phantomime heet en uitkomt via Loma Vista Recordings.

Ghost en covers

De band Ghost hoeft geen introductie meer en eigenlijk hun covers ook niet. Ghost wist ‘Enter Sandman’ van Metallica nog recentelijk in hun jasje te gieten, terwijl in het verleden ook ABBA met ‘I’m A Marionette’ eraan heeft moeten geloven. De luxere uitgave van Prequelle kende in ‘It’s A Sin’ van Pet Shop Boys  en Leonard Cohen’s ‘Avalanche’ ook twee covers.

Phantomime EP

Deze nieuwe EP telt dus covers, een vijf in getal. ‘Jesus He Knows Me’, welke origineel van Genesis was, werd al online geknald waarbij de televisiedominee flink op de hak wordt genomen. De versie van Ghost was een mooie eyecatcher voor deze nieuwe release.  En waar die track duidelijk het juk van Ghost zonder al te veel moeite past, zijn er ook grotere verrassingen op de release.

Eén klassieker die niet direct verwacht zou worden, is de afsluiter van Phantomime waar Ghost Tina Turner onder handen neemt. Daar gaat Ghost aan de haal met ‘We Don’t Need Another Hero’. De Zweden maken het net wat duisterder, wat niet eens misstaat, want het groteske blijft overeind. Een ander moment waarop Ghost vooral muzikaal hoogstaand te werk gaat, is in ‘Phantom Of The Opera’, wat inderdaad die aloude klassieker van Iron Maiden is. De toetspartijen die eronder zitten geven een bijzondere extra laag, welke tijdens het machtige instrumentale deel ook duidelijk naar voren komt.

Eens te meer laat Ghost horen dat zij niet alleen met eigen werk indruk kunnen maken, want wat zij op Phantomime laten horen, is echt niet elke band gegeven. De durf voor verrassende covers die toch passend blijken, maakt het geen voorspelbare koek.

Ghost - Phantomime EP

Tracklist Phantomime EP

01. See No Evil (TELEVISION)
02. Jesus He Knows Me (GENESIS)
03. Hanging Around (THE STRANGLERS)
04. Phantom Of The Opera (IRON MAIDEN)
05. We Don’t Need Another Hero (Thunderdome) (Tina Turner)

GHOST ONLINE

Website

Loma Vista Recordings online

Website
Instagram

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén