White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Sirenia – 1977

Leestijd: 2 minuten

De symfonische metalband Sirenia, aangevoerd door Emmanuelle Zoldan, geldt al jaren als een band die aan de top van het genre acteert. Die band is alweer toe aan de elfde studioplaat uit haar carrière. Dat nieuwe album van Sirenia heet 1977, welke als vertrouwd op de wereld komt via Napalm Records.

Sirenia

Sirenia is het geesteskind van Morten Veland, die eerst nog alles voor zijn rekening nam. Emmanuelle Zoldan was niet de originele zangeres. Voor haar is het pas de vierde langspeler met deze band, maar in die periode is zij wel uitgegroeid tot het gezicht van de groep. Door de samenstelling kan hier wel van een internationale groep gesproken worden, want Veland is een Noor en Zoldan Française.

1977

De nieuwe studioplaat is de opvolger van het sterke Riddles, Ruins & Revelations, welke in 2021 uitgekomen is. Die plaat eindigde met een verrassende cover, iets wat Sirenia op 1977 laat terugkomen. De elf tracks tellende tracklist eindigt namelijk ‘Twist In My Sobriety’, een klassieker uit de ‘80’s van Tanita Tikaram. De versie van Sirenia past zowel goed bij het origineel als Sirenia zelf.

De andere tien tracks laten wederom de veelzijdigheid van deze band horen. De muziek weet in ‘Nomadic’ daarbij niet alleen met de song an sich te imponeren, maar ook met de vurige solo. Die geeft veel energie. ‘Wintry Heart’ krijgt daarentegen juist meer de dansers op haar hand. ‘The Setting Darkness’ doet ergens ook nog denken aan Nightwish. ‘A Thousand Scars’ heeft juist het meer pompeuze in zich.

De elf tracks op 1977 vormen een mooie reis die Sirenia de luisteraar voorschotelt. De symfonische metal is van die kwaliteit en variatie die eigenlijk ook wel verwacht mag worden van zo’n grote band. Wederom een klasseplaat.

Sirenia - 1977

Tracklist 1977

1. Deadlight
2. Wintry Heart
3. Nomadic
4. The Setting Darkness
5. A Thousand Scars
6. Fading to the Deepest Black
7. Oceans Away
8. Dopamine
9. Delirium
10.Timeless Desolation
11.Twist in my Sobriety (Bonus track)

SIRENIA ONLINE

WEBSITE
FACEBOOK
INSTAGRAM
NAPALM RECORDS

NAPALM RECORDS ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén