White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Sirenia – Riddles, Ruins & Revelations

Wat de van origine Noorse band Sirenia heeft met alliteraties heeft, is nog niet helemaal duidelijk, maar nadat men in 2016 driemaal de ‘d’ in de spotlight zette en vervolgens in 2018 driemaal de ‘a’, is het nu de beurt aan driemaal de ‘r’. Via Napalm Records komt Sirenia namelijk met Riddles, Ruins & Revelations.

Sirenia

Zoals gezegd is Sirenia van origine een uit Noorwegen afkomstige band. Echter, van de huidige line-up is alleen alleskunner Morten Veland nog van die nationaliteit. Sinds 2016 wordt Sirenia aangevoerd door de Franse Emmanuelle Zoldan. Gitarist Nils Courbaron is eveneens Frans en drummer Michael Brush heeft een Brits paspoort.

Riddles, Ruins & Revelations

Na Dim Days of Dolor (2016) en Arcane Astral Aeons (2018) is het nu dus de beurt aan Riddles, Ruins & Revelations. Op deze tiende langspeler van Sirenia staan elf tracks. Die zorgen samen voor ruim vijftig minuten aan muziek. Tien daarvan zijn van de hand van Sirenia. Daarover later meer.

De plaat opent met ‘Addiction No.1’. Dat nummer is ook al als single de wereld in geslingerd. De symfonische metal laat daar horen dat het lijkt dat Sirenia ook invloeden van buiten de metal haalt. Wie namelijk zou stellen dat men daar sporen van Depeche Mode in de muziek aantreft, kan zomaar geloofd worden. Anderzijds blijkt ook dat Sirenia de metal juist wel goed op zich in laat werken. De gitaren het krachtige ‘Into Infinity’ doen bij vlagen sterk denken aan Rammstein. Overigens is in deze track ook een mooie rol weggelegd voor de mannelijke vocalen als extra laag. Dat geeft een mooie touch naast de sterke vocalen van Emmanuelle Zoldan.

De veelzijdigheid van Sirenia blijkt op meerder manieren. Op vocaal gebied bewijst ‘Passing Seasons’ dat Zoldan met haar zowel rockende vocalen als met haar sopraanstem een mooie balans weet te vinden in de contrasten. ‘We Come To Ruins’ laat de band naadloos aansluiten met Epica, terwijl ‘December Snow’ juist iets spookachtigs met zich meebrengt.

Verrassend slot

De afsluiting van Riddles, Ruins & Revelations is voor een track die niet van de hand is van Morten Veland en zijn kompanen. ‘Voyage, Voyage’ laat de sterke banden met Frankrijk horen. De megahit van Desireless wordt hier op een pakkende, maar toch ook het origineel erende manier gespeeld. Dat Emmanuelle Zoldan Française is, scheelt hier natuurlijk als een slok op een borrel.

Sirenia laat met hun tiende studioplaat, Riddles, Ruins & Revelations, horen dat men echt niet allemaal uit één land hoeft te komen om een strakke plaat te maken. De female fronted symfonische metal van Sirenia is op deze plaat namelijk simpelweg top. Hier kan een breed rock- en metalpubliek van genieten.

Sirenia - Riddles, Ruins & Revelations

Tracklist Riddles, Ruins & Revelations

1. Addiction No. 1
2. Towards An Early Grave
3. Into Infinity
4. Passing Seasons
5. We Come To Ruins
6. Downwards Spiral
7. Beneath The Midnight Sun
8. The Timeless Waning
9. December Snow
10. This Curse Of Mine
11. Voyage Voyage

Sirenia online

WEBSITE
FACEBOOK
INSTAGRAM
NAPALM RECORDS

NAPALM RECORDS ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén