White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Heavy Feather brengt nieuwe single ‘Love will come easy’ uit

Leestijd: 2 minuten

Heavy Feather is weer terug met nieuwe muziek. Het nieuwe album Mountain of Sugar wordt in de lente van 2021 uitgebracht door The Sign Records. Gelukkig kunnen we al een beetje genieten van het album met de derde single ‘Love Will Come Easy’.

Luister hier ‘Love Will Come Easy’ van Heavy Feather en krijg direct een beeld van wat te komen staat:

In 2019 werd het eerste album van Heavy Feathers uitgebracht, genaamd Débris & Rubble. Het album werd met open armen ontvangen door de mensen en de media dus besloten ze op tour te gaan in Europa. Nu is het tweede album op komst, genaamd Mountain of Sugar. Met nog steeds dezelfde rock en de psychedelische touch, maar een ding is zeker: het album word nog ruiger dan het vorige.

Over het album

Mountain of Sugar bestaat uit 11 nummers, allemaal met het jaren ’70 gevoel en gevuld met de vocals van de blues zangeres Lisa Lystam. Voor deze nummers hebben ze vooral inspiratie gehaald uit artiesten van de jaren 60 en 70, zoals Free, Cream en Lynyrd Skynyrd. Dit is goed te horen in de gitaar riffs die zij gebruikt hebben. Zelf voegen ze nog een eigen unieke touch toe.

Begin 2020 ging de band naar de No Regrets Fonogram Studio in Stockholm om dit creatieve album op te nemen. Met nog steeds het jaren ’60 gevoel is het resultaat een rock album met een moderne draai er aan. Dit album is samen met Erik Petersson opgenomen, net zoals het eerste album. Hij heeft het album een hele nieuwe dimensie gegeven met behulp van Pink Floyd’s mixtafel. Ook heeft de band samen mogen werken met Magnus Lindberg die al eerder samen heeft gewerkt met bands zoals Lucifer en Imperial State Electric.

De single van Heavy Feather ‘Love Will Come Easy’ is nu te beluisteren op alle digitale platformen. Het album Mountain of Sugar word op 9 april 2021 uitgebracht door The Sign Records op vinyl, CD en ook digitaal.

Heavy Feather online

Facebook
Instagram
Bandcamp

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén