White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

GWAR – Scumdogs Live

Leestijd: 2 minuten

Iedereen die het leven van een luchtige manier bekijkt en van het betere gitaarwerk houdt, hoeft ongetwijfeld niet uitgelegd te worden waar GWAR voor staat. Deze opvallende verschijningen hebben nu een nieuwe liveplaat daar. Via Pit Records komt GWAR namelijk met Scumdogs Live.

Scumdogs Live

De weer samengekomen mannen van GWAR hebben speciaal voor in de tijden van corona een gig gegeven als online event. Dat heeft een bijzonder resultaat opgeleverd, mede omdat de energie er is van een liveshow met publiek. Het publiek is dan ook goed te horen en de figuren praten er tussen de tracks door ook levendig op los.

Wie nog steeds denkt dat de aarde om de zon draait en bloed is engs heeft, moet vooral niet verder lezen. Dit wordt dan eng. Heel eng. Dit wat GWAR-tastisch. GWAR bouwt op Scumdogs Live namelijk een feestje zoals alleen zij dat kunnen. Natuurlijk ontbreken de platvloerse lyrics, de overkill aan woorden die in menig tv-programma gecensureerd worden en de talloze verwijzingen naar seks niet.

Muziek

Toch is het de muziek die er echt voor zorgt dat GWAR vlamt. ‘The Salamanizer’, waarmee het geheel wordt geopend, zet gelijk de toon. ‘Sexecutionor’ en ‘King Queen’ zijn andere sterke voorbeelden van de kracht van GWAR. In ‘Horror Of Yig’ weet ook de doedelzak zijn rol goed te benutten.

‘Cool Place To Park’, waarmee de encore start, laat horen dat deze metalband het ook wel op een slependere manier kan brengen. Als ‘Slaughterama’ dan heeft geklonken, is er gelukkig op de luxere uitgaves met DVD of Blu-Ray nog veel moois, extra’s te bekennen. Dat maakt het GWAR-feestje helemaal compleet.

GWAR heeft met Scumdogs Live een plaat gemaakt die de kracht van GWAR live ondanks corona goed weet te onderstrepen. Wie thuis een oversekst, bloederig, avant-garde feestje wilt bouwen, zit hiermee goed gebakken.

GWAR - Scumdogs live

TRACKLIST Scumdogs Live

The Salamanizer
The Years Without Light
Sexecutioner
Black and Huge
Vlad the Impaler
Death Pod
Maggots
Love Surgery
Horror of Yig
King Queen
Sick of You
Techno’s Song
U Ain’t Shit
Cool Place to Park
Slaughterama

GWAR ONLINE

Website
Facebook
Bandcamp
Twitter

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén