White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Henget – Beyond North Star

Leestijd: 2 minuten

Er is soms muziek die niet bij één luisterbeurt te vangen is, maar nog minder vaak gebeurt het dat ook na meerdere luisterbeurten niet landt. In die categorie zou Beyond North Star van Henget zomaar eens bij velen kunnen vallen. De via Season Of Mist te verschijnen release is namelijk gevuld met avant-garde black metal.

Henget

King Aleijster de Satan kan men kennen van Saturnal Records, de band Saturnan Mist of van zijn werk in zijn studio. Echter, hij had ook nog tijd om een hersenspinsel van hem uit te voeren. Dat is geresulteerd in Henget, een band die dus haar debuut maakt voor het grote publiek.

Beyond North Star

In acht tracks stelt Henget op Beyond North Star de luisteraar flink op de proef, tenminste, als die de acht tracks helemaal haalt. Menig achtbaan vliegt niet zo snel de bocht om, waarbij het hier soms lijkt dat de linker- en rechterkant van het karretje niet altijd over hetzelfde spoor gaan. Zo zitten er solo’s op deze plaat waarvan de luisteraar misschien wat vreemd zal opkijken.

Er zijn echt wel momenten op Beyond North Star waarop Henget wat minder extreem is, zoals in ‘Nouse’. Het oppervlak is daar prima te verteren, maar de noise op de achtergrond maakt het toch allemaal wat wrang. Dat zorgt ervoor dat het zelfs na meerdere keren luisteren ongemakkelijk voelt.

Beyond North Star is een plaat geworden die onderstreept dat Henget anders handelt binnen de black metal. Echter, als het gaat om de avant-garde van deze metal, kan men beter neerstrijken bij een act als The Monolith Deathcult. Henget stelt namelijk het geduld van de luisteraar erg op de proef.

Henget - Beyond North Star

Tracklist Beyond North Star

1 Dive 4:35
2 I Am Them 4:01
3 Henkivallat 4:31
4 The Great Spiral 5:52
5 Beyond North Star 5:19
6 Lovi 5:09
7 Nouse 3:52
8 The Chalice of Life and Death 4:18

Henget online

Facebook
Instagram

SEASON OF MIST ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén