White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Instriumae – Tempus Volat EP

Nee, dit artikel gaat niet over Stromae, maar qua klanken lijkt het wel in de buurt te komen. Althans, qua naam. Hier gaat het om de instrumentale rockers van Instriumae, welke geen muziek uit wat knoppen halen. Die band kwam onlangs met een ep. Dat album van Instriumae heet Tempus Volat en is verschenen via Meuse Music Records.

Instriumae

Ondanks dat de drie leden duidelijk al de nodige ervaring in de muziek hebben, is Instriumae een jonge band. De groep is namelijk pas in 2019 gestart. Het drietal doet niet aan zingen, maar heeft wel een hele andere troef. N’lie bespeelt namelijk de viool, wat een andere dimensie aan hun muziek geeft.

Tempus Volat EP

De release van Instriumae telt vier tracks. Samen zijn die goed voor een kleine twintig minuten aan muziek. Opener ‘Tempus Volat’ onderstreept direct de kracht én de veelzijdigheid van dit trio. Men opent sferisch, maar weet daarna krachtig de rocken waarbij de openlijke flirt met symfonische metal ook nog voor het nodige bombast zorgt. Wie nu denkt dat alles om de melodieën van de viool draait, heeft het mis. Daar heeft gitarist Franki Rellih een stokje voor gestoken. Ook hij weet de nodige schwung aan de muziek te brengen.

‘Spes Bona’ laat duidelijk horen dat het drietal er ook van houdt om de boel flink op te zwepen. Muzikaal zijn daar hints naar Iron Maiden, Epica en Rhapsody of Fire te bespeuren. ‘Lex Naturna’ brengt de met gothische sferen van Moonspell naar de luisteraar. Afsluiter ‘Ab Initio’ opent met de bombastische kracht van Volbeat.

Het is duidelijk dat Instriumae zich onderscheidt, sowieso van hun landgenoot Stromae, want Tempus Volat laat horen dat men met de verrassende bezetting een viertal keiharde rockknallers op de planken kan brengen. Feit is dat dit een zeer smakelijke voorbode is op de langspeler die in 2022 moet gaan verschijnen.

Instriumae - Tempus Volat EP

Tracklist Tempus Volat EP

  1. Tempus Volat
  2. Spes Bona
  3. Lex Naturna
  4. Ab Initio

Instriumae online

Facebook

Meuse Music Records online

Website

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén