White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

armored Saint – Symbol Of salvation Live

Leestijd: 2 minuten

De legacy van Hans K. komt hier op de site zo nu en dan nog terug. Inmiddels is hij al een aantal jaren terug overleden, maar dat houdt niet in dat hij op de redactie vergeten wordt. Eén van de bands die hij hoog had zitten, was Armored Saint. Als de nieuwe release van die band dan op de redactie verschijnt, snapt men waar de gedachtes heen gaan. Armored Saint ziet via Metal Blade Symbol Of Salvation Live uitkomen.

Armored Saint

Deze Amerikaanse heavy metalband vindt zijn oorsprong al in de jaren ’80. Enkele malen is de groep geheel van de radar verdwenen, om altijd weer terug te keren. In tegenstelling tot vele andere bands die dat overkomen, speelt Armored Saint al wel jaren in dezelfde line-up. Dat maakt ook dat de bezetting hetzelfde is als twintig jaar geleden, toen Symbol Of Salvation uitkwam.

Symbol Of Salvation Live

De liverelease komt zowel uit als CD/DVD combinatie als digitaal en op vinyl. Die laatste kent nog een aantal bonustracks. Waar de CD/DVD-uitgave de dertien tracks van Symbol Of Salvation in een liveversie kent, komt er op de vinyl-versie nog een mooie toegift van een vijftal tracks die in de periode voorafgaand aan Symbol Of Salvation als demo zijn opgenomen.

Die tracks, ‘Pirates’ en ‘People’ zijn daar onderdeel van, geven een mooi inkijkje in de band van voor de huidige line-up. In die tijd speelde de band nog als viertal en alleen John Bush en Joey Vera waren toen van de partij. Enkele leden waren toen net uit en gitarist Dave Prichard zou later komen te overlijden.

Energie van live

De dertien livetracks laten echter horen waarom Hans K. zich altijd uiterst lovend over Armored Saint uitliet. De energie van hun heavy metal spat eraf, wat in het opzwepende ‘Tribal Dance’ goed te horen is. Opener ‘Reign Of Fire getuigt daar ook van. Anderzijds zorgt Armored Saint dat men middels een minder vurige track als ‘The Truth Always Hurts’ ook balans in de set kan aanbrengen. De aandacht verliest men dan niet als men het tempo even laat vieren. Integendeel, mensen blijven geboeid luisteren (en kijken) wat komen gaat.

Armored Saint zet met Symbol Of Salvation Live de gelijknamige plaat uit 1991 op een mooie manier in het zonnetje. De extra tracks zullen ervoor zorgen dat de pure fans voor de vinyluitgave zullen gaan.

Armored Saint - Symbol Of Salvation Live

Tracklist Symbol Of Salvation Live

1. Reign of Fire (Live)
2. Dropping Like Flies (Live)
3. Last Train Home (Live)
4. Tribal Dance (Live)
5. The Truth Always Hurts (Live)
6. Half Drawn Bridge (Live)
7. Another Day (Live)
8. Symbol of Salvation (Live)
9. Hanging Judge (Live)
10. Warzone (Live)
11. Burning Question (Live)
12. Tainted Past (Live)
13. Spineless (Live)

*additional bonus tracks on the digital/vinyl versions:
14. Nothing Between the Ears (1989 4-Track Demo)
15. Get Lost (1989 4-Track Demo)
16. Medieval Nightmares (1989 4-Track Demo)
17. People (1989 4-Track Demo)
18. Pirates (1989 4-Track Demo)
19. Symbol of Salvation (Live) [Radio Edit] **available digitally only!

ARMORED SAINT ONLINE

Website
Facebook
Instagram
Twitter

METAL BLADE ONLINE

WEBSITE 
STORE
TWITTER
FACEBOOK

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén