White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Isole – Anesidora

Als het om epic doom gaat, is het uit Zweden afkomstige Isole een band die alweer vele jaren meedraait. Voortgekomen uit Forlorn brengen zij onder de naam Isole sinds 2004 hun platen uit. Inmiddels is die band toe aan de achtste studioplaat. Dat nieuwe album van Isole heet Anesidora en verschijnt via Hammerheart Records.

Isole

Isole is dus voortgekomen uit Forlorn. De kern van de band, bestaande uit Daniel Bryntse en Crister Olsson, was ook in die band actief. De huidige ritmesectie is sinds 2014 van de partij, waarbij de bassist net een jaartje voor de drummer zijn intrede deed. De meest recente langspeler van Isole was het uit 2019 stammende Dystopia.

Anesidora

Nu is er dan die achtste langspeler van dit Zweedse kwartet. In een ruime driekwartier komen deze heren met zeven tracks op de proppen. Ja, dat houdt inderdaad in dat de tracks zeker niet kort te noemen zijn. De kortste van Isole op Anesidora is ‘Forgive Me’, welke toch ook al richting de zes minuten sluipt.

De muziek van Isole laat horen dat zij de invloeden van onder andere Anathema en Candlemass goed hebben weten te versmelten tot een blend waarbij ook de classic rock nog zijn sporen nalaat. Opener ‘The Songs Of The Whales’ laat daarbij ook horen dat de band in al hun traagheid ook nog durft te versnellen. Het is heerlijk om de drummer snelle basdrums op de luisteraar af te horen vuren, terwijl de intense melodieën van de gitaar niet versnellen. In ‘Forgive Me’ komt dat ook sterk naar voren. Dat is de kracht van Isole. Daarbij geldt dat de cleane vocalen, welke hier en daar ook in samenspel gaan met de andere stemmen in de band, als rustgevende gidsen door de muziek heen werken.

Wie de kunst van de traagheid in de metal omarmt, heeft aan Anesidora van het Zweedse Isole een mooie plaat. Dat kwartet levert met hun achtste studioplaat een intense, meeslepend spel af, perfect in het genre.

Isole - Anesidora

Tracklist Anesidora

  1. The Songs Of The Whales 6:01
  2. Forgive Me 5:37
  3. Monotonic Scream 6:52
  4. Twisted Games 6:04
  5. In Abundance 7:56
  6. Open Your Mind 6:40
  7. Vanity 6:59

Isole online

Website
Facebook
Bandcamp
Instagram

HAMMERHEART RECORDS ONLINE

Website
Facebook
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén