White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Komatsu – Rose Of Jericho

Leestijd: 2 minuten

Dat er energie in Eindhoven is, bleek afgelopen week wel. De jeugd of zij die zich jeugdig voelden stormden in een vlaag van razernij door onder andere het station. Dat is niet gek. Eindhoven, en ver daarbuiten, maakt zich namelijk op voor iets groots. Via Heavy Psych Sounds komt Komatsu namelijk met Rose Of Jericho.

Komatsu

Het verhaal van Komatsu begon zo’n tien jaar terug, iets meer. Al snel bleek dat deze heavy rockers met veel gevoel de stoner op een zware manier de wereld in durfde te slingeren. Zowel op plaat als live maakten zij tongen los. Recipe For Murder One moet wel een belletje doen rinkelen. Zo niet, get a life en snel je zo snel mogelijk naar de dichtstbij zijnde platenzaak.

Rose Of Jericho

De opvolger van 2018 A New Horizon telt negen tracks. Deze zijn opgenomen voordat men op deze aardkloot in de ban was van corona. Niemand minder dan Peter van Elderen zorgde ervoor dat die tracks werden opgenomen alvorens Pieter Kloos er vanwege de mastering nog bij betrokken geraakte. Liefhebbers wrijven al in hun handen.

Wat Komatsu direct goed doet, is dat het de luisteraar als het ware de plaat in zuigt. ‘Stare Into The Dawn’ bouwt op alsof Kyuss alles iets heftiger aanpakt. Komatsu grijpt de luisteraar ongenadig bij de strot, om deze in ‘Solitary Cage’ ook nog zo’n vijftig centimeter los van de grond te tillen. De snelheid en het vurige karakter waarmee Komatsu dan de muziekliefhebber verwent, zal harten sneller doen kloppen. Puik gitaarwerk eveneens.

Dat Komatsu ook weet te imponeren als de vocalen van Mo Truijens even een stapje terug doen, blijkt in de titeltrack. Rose Of Jericho’ is een prachtig instrumentaal stuk waarbij de opbouw meer dan een dikke pluim verdient. Het is alsof Quentin Tarantino zelf deze heren heeft ingehuurd om een stukje muziek te schrijven bij een aankomende kaskraker.

Of Rose Of Jericho zelf een kaskraker wordt in de wereld van de muziek, hangt van veel factoren af. De muziek staat als een huis en de sound is verbluffend goed. Hopelijk snapt de mensheid dat Rose Of Jericho van Komatsu als verplichte kost bestempeld wordt en aangeschaft moet worden. Dan maar een weekje geen eten, deze platen geeft genoeg energie.

Komatsu - Rose Of Jericho

TRACKLIST ROSE OF JERICHO

1. Stare Into The Dawn
2. Solitary Cage
3. The Suit
4. Blood Moon
5. Son Of Sam
6. Rose Of Jericho
7. Blackbird
8. Call Of The Wolves
9. Om

KOMATSU ONLINE

Website 
Facebook
Instagram
Twitter

HEAVY PSYCH SOUNDS ONLINE

Website
Bandcamp

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén