White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Lindsay Schoolcraft – Rushing Through The Sky – 10th Anniversary Edition

Dat muziek door de aderen van Lindsay Schoolcraft vloeit, was eigenlijk al duidelijk voordat zij haar intrede deed bij Cradle Of Filth. Het publiek was toen misschien minder groot voor haar, maar bezig zijn deed zij al. De ep Rushing Through The Sky viert dit jaar zijn jubileum en daarom brengt Lindsay Schoolcraft daar de 10th Anniversary Edition voor uit.

Lindsay Schoolcraft

Op het gebied is deze Canadese een duizendpoot. Waar ze voor het grote publiek naam maakte als toetsenist van female vocalist in Cradle Of Filth, is ook de harp een instrument dat zij meer dan goed in haar vingers heeft. Dat heeft ze ook laten blijken op in 2020 verschenen Worlds Away.

Rushing Through The Sky – 10 Anniversary Edition

Ten opzichte van de originele uitgave van tien jaar geleden geldt dat de tracks van een nieuwe mastering zijn voorzien. Daarbij maakt de release ook zijn debuut op vinyl en zal deze uitgave ook voor het eerst digitaal te bemachtigen zijn. Daarmee is Rushing Through The Sky weer helemaal beschikbaar voor de diverse muziekliefhebbers.

De release kwam origineel uit voordat Lindsay Schoolcraft bij Cradle Of Filth aan de slag ging. De meeste tracks op Rushing Through The Sky – 10 Anniversary Edition hebben de piano als basis, maar ‘Darkness Falls’ onderstreept haar kunnen op de harp krachtig. De fluwelen stem van Schoolcraft komt daar dan ook mooi mee uit de verf, iets wat ook perfect bij de pianobegeleiding past. Die stem ontbreekt alleen in de afsluiter ‘December Rain’, wat een instrumentale track is.

Thema’s verdriet en verlies worden door Lindsay Schoolcraft op Rushing Through The Sky – 10 Anniversary Edition op een verfijnde manier vertolkt. Het is mooi deze release op deze wijze terug op de markt is.

Lindsay Schoolcraft - Rushing Through The Sky

Tracklist

  1. Into The Night 4:58
  2. Your Mind 4:25
  3. December Rain 3:41
  4. You Forever 3:49
  5. Masquerade 3:20
  6. Darkness Falls 4:58
  7. December Rain (Instrumental) 3:43

LINDSAY SCHOOLCRAFT ONLINE

Twitter
Website
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén