White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Lindsay Schoolcraft – Worlds Away

‘Don’t worship me.’ Dat zingt Lindsay Schoolcraft in ‘Saviour’. Dat is typerend voor hoe deze Canadese muzikante zich opstelt. Vorig jaar kwam zij met haar solodebuut, genaamd Martyr. Nu, ongeveer een jaar later, heeft zij een nieuwe langspeler daar. Via Cyber Proxy Records komt Lindsay Schoolcraft met Worlds Away.

Lindsay Schoolcraft

Even kort voor de paar mensen waarbij er geen belletje gaat rinkelen. Lindsay Schoolcraft is een muzikante die veel instrumenten beheerst, de klassieke muziek net zo goed in de vingers heeft als het stevigere werk en een mooie, geprezen stem heeft. Zij is vooral bekend van haar jaren in Cradle Of Filth. Inmiddels is zij solo actief en bracht dus afgelopen jaar haar debuutplaat uit.

Worlds Away

Nu is daar dus een nieuwe langspeler. Althans, nieuw? Een groot deel van de tracklist kan bekend voorkomen. Die titels waren ook te bekennen op Martyr. Waar daar de stevige rock leidend was, komt op deze nieuwe plaat haar klassieke kant naar voren. Haar vingers glijden subtiel over de elektrische harp, waardoor dit geheel een heel ander karakter heeft. En dat siert Lindsay Schoolcraft.

‘Worlds Away’ opent de plaat op een prachtige manier en die toon houdt Lindsay Schoolcraft goed vast. Waar op enkele momenten Rocky Gray, die ook op de vorige plaat haar assisteerde en de zaak produceerde, middels goed geplaatste beats extra diepgang verzorgd, weet vooral de puurheid van de muziek de show te stelen. Dat blijkt bijvoorbeeld in het breekbare ‘Where I Fall’.

‘Fading Star’ en ‘Dance On The Strings’ laten horen dat Lindsay Schoolcraft niet alleen eerder werk op een mooie wijze kan omtoveren tot een setting waar de harp leidend is. Deze tracks zijn namelijk nieuw. Vooral in die laatst genoemde is het duidelijk dat de harp een zege is voor deze plaat.

Blijkbaar wilt Lindsay Schoolcraft niet aanbeden worden, gezien haar teksten. Toch zal Worlds Away er alleen maar meer voor zorgen dat een breed publiek muziekliefhebbers Lindsay Schoolcraft op een voetstuk zal plaatsen. Van vele markten thuis!

Lindsay Schoolcraft - Worlds Away

Tracklist Worlds Away

1. Worlds Away
2. Saviour
3. Darkness Falls
4. Fading Star
5. Stranger
6. Where I Fall
7. Dance on the Strings
8. Dangerous Game
9. Your Mind
10. Masquerade
11. Warn Me

LINDSAY SCHOOLCRAFT ONLINE

Twitter
Website
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén