White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Mxrcxl – All About Tomorrow

Leestijd: 2 minuten

De dag van morgen is een dag waarover veel gespeculeerd kan worden, waar plannen voor gemaakt kunnen worden, maar is er ook één die nog onbekend is. Wat morgen gaat brengen, moet nog blijken. Toch draait het daar bij de Nederlandse band Mxrcxl om. De nieuwe plaat van Mxrcxl heet namelijk All About Tomorrow.

Mxrcxl

Deze band had voor All About Tomorrow nog maar één release op de markt. Vanuit de omgeving van Rotterdam en Utrecht denkt deze band echter grootser dan menig groep durft te doen. Naast de opzwepende rock van dit gezelschap, is dat ook de kracht. Maar daarover volgt meer verderop.

All About Tomorrow

De plaat is van top tot teen puik verzorgd. De kleuren van de hoes zorgen sowieso dat deze op een rustige manier opvalt. Gezien de besneeuwde bergen, zou men ook zomaar het thema van de aarde kunnen aanhalen. Er is genoeg problematiek in de wereld dat het zinvol maakt om bij morgen stil te staan. Daarom denkt Mxrcxl ook groots. Wie weet kan het morgen niet meer. All About Tomorrow is dan ook gemasterd door niemand minder dan Matt Bayles in Seatlle. Dat laat men alleen doen als men groots durft te denken.

De A-kant van deze plaat telt vijf nummers. Deze kennismaking met Mxrcxl is uiterst plezierig. De invloeden van de grunge-gerelateerde rock van Paceshifters, Smashing Pumpkins en hier en daar een vleugje Nine Inch Nails zorgen ervoor dat Mxrcxl bijvoorbeeld in het lange ‘Tomorrow’s Sun’ op een stuwende manier rockt alsof Trent Reznor zich ergens schuil heeft gehouden in Rotterdam.

De tweede helft

Aan de B-kant van All About Tomorrow heeft Mxrcxl nog eens vier tracks voor de luisteraar in petto. Net als aan de eerste zijde van deze release vindt men aan het eind de langste track en wederom betreft het een nummer van meer dan zeven minuten. Dat nummer komt met de geniale naam ‘(Untitled End Song) Everything’s Gone Wrong’. Waarschijnlijk slaat die titel op het thema, want het rockt wel gewoon lekker. ‘A Grave Danger’ bewijst dat Mxrcxl  ook op een rustige manier uit de hoek kan komen. De toegevoegde cello-partijen geven een mooie extra laag in de muziek.

Terugkomend op de zorgen van morgen, die lijken als het op muzikaal gebied wordt gedoeld, er niet te zijn voor dit viertal. Mxrcxl heeft met All About Tomorrow een schijf die hen ongetwijfeld op een groter podium – zodra dat weer kan – zal brengen.

Mxrcxl All About Tomorrow

Tracklist All About Tomorrow

1.Stir Up Some Drama 04:20
2.Colorful Balloons 04:01
3.I Love Words More Than You Can Say 05:36
4.Out Of The High 01:53
5.Tomorrow’s Sun 07:32
6.Who’s The Richer? 04:13
7.A Grave Danger 03:42
8.The Dream Is Dead 04:40
9.(Untitled End Song) Everything’s Gone Wrong 07:29

Mxrcxl online

★ Website
★ Instagram
★ Facebook
★ Youtube
★ Bandcamp
★ Spotify

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén