White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Maiden UniteD – The Barrel House Tapes

Alexander de Grote was een man die veel tongen heeft losgemaakt en veel zaken heeft overwonnen. In dat kader is Alexander de Grote misschien ook wel exemplarisch voor de nieuwe release van Maiden uniteD. De Nederlandse band die de songs van Iron Maiden in een ander daglicht plaatst, komt via Yazmine Park met The Barrel House Tapes.

Dat album vindt zijn oorsprong bij het Iron Maiden-nummer ‘Alexander The Great’. Dat nummer is ooit in de begindagen van Maiden uniteD opgenomen, maar nooit werd er een definitieve versie opgenomen die deze eerste opnames wist te overtreffen. Inmiddels is de toenmalige vocalist Jeroen Voogd ook weer in beeld. Met hem is een aantal nummers opgenomen. Daaronder dus ook ‘Alexander The Great’. Het nummer van Somewhere In Time wordt in een voortreffelijke akoestische versie gespeeld, waar de zang de luisteraar tot op het bod raakt. Overigens is ‘Alexander The Great’ niet de enige track van die Maiden-plaat. Ook ‘Caught Somewhere In Time’ en ‘Stranger In A Strange Land’ zijn vertegenwoordigd op deze vierde langspeler van Maiden uniteD.

Maiden uniteD heeft ook nu weer ruimte voor gastmuzikanten. Dat maakt het geheel ook zo bijzonder. De meest in het oog springende muzikant is tochwel jazzheld Eric Vloeimans. De veelvuldig gelauwerde trompettist komt meedoen met iets wat hij niet kende, want Eric Vloeimans kende Iron Maiden niet eens. Toch weet hij met zijn subtiele noten in ‘Powerslave’ zelfs de van origine metalhead om zijn vingers te winden. Dat is wat grootse muzikanten doen. Hun kwaliteit is genre-overstijgend. Klassieker ‘Phantom Of The Opera’ laat die kunde ook op geniale wijze horen. Zo lijkt het zelfs dat Maiden uniteD zijn nummers dienend aan Vloeimans aanbiedt. Het niveau is ongekend.

Maiden uniteD is een band die Iron Maiden al jaren op bijzondere wijze eert. Deze akoestische composities zijn weer van dermate hoge kwaliteit dat zowel het origineel van Iron Maiden wordt geëerd, maar dat er tevens ook geheel nieuwe nummers ontstaan. Een fascinerende vierde langspeler van Joey en zijn mannen.

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
9 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén