White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Mortem Atra – A Dark Lament

Leestijd: 2 minuten

In 2011 is de uit Cyprus afkomstige metalband Mortem Atra afkomstig. De band heeft toen ook hun demo The Puppet uitgebracht. Daarna bleef het vanuit de studio lang stil. Nog net voor het verstrijken van het jaar komt Mortem Atra dan in 2019 alsnog met zijn eerste langspeler. A Dark Lament komt uit via Pitch Black Records.

De muziek van Mortem Atra is beïnvloed door de doom en death metal. Daarbij lijken ook de symfonische stijlen hun sporen na te laten in de sound van deze Mediterrane band. ‘Frozen Illusion’, welke na ‘A Dark Lament Prologue’ de eerste echte track is van deze langspeler, laat dat goed horen. In ‘The Puppet’, welke acht jaar geleden ook op de demo stond, is ook goed te horen dat Mortem Atra de trage tempo’s ook goed kan begeleiden met dubbele bass drumwerk. Hierdoor krijgt de sound meer body. Door de alleen door toetsen begeleide break waarin toetseniste Christina ook nog eens gaat zingen weet Mortem Atra ook op intense wijze te spelen met de contrasten binnen hun sound. Die track is wel een visitekaartje voor deze band.

In het totaal staan er op A Dark Lament tien tracks. Naast het eerder al aangehaalde ‘The Puppet’ zijn ook ‘Evil Rise’ en ‘Hymn Of Doom’ al te horen geweest op de enige andere release van Mortem Atra. Wat Mortem Atra sterk doet, is dat de band, ondanks het veelal trage tempo, de nummers niet onnodig lang maakt. Hierdoor houden deze Cyprioten de luisteraar goed vast. ‘Mirror’ is daarbij een goed voorbeeld van dat het heerlijk traag headbangen is op de muziek van Mortem Atra.

Op de kruising waar doom en death elkaar ontmoeten, bevindt Mortem Atra zich. Hun eerste langspeler laat horen dat ze aandacht hebben besteed aan zowel de sound als de songs. A Dark Lament is dan na al die jaren een mooie debuutplaat die aan alle kanten lekker traag rockt.

91 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén