White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Mantar – Grungetown Hooligans II

Leestijd: 2 minuten

De Duitse band Mantar gaat sinds de oprichting in 2012 erg hard. Het duo maakt muziek waar de invloeden van de sludge en de black metal duidelijk in naar voren komen. Toch is de band ook geïnspireerd door de grunge van de jaren ’90. Daarom heeft de band zelf een aantal covers opgenomen. Grungetown Hooligans II komt uit via MantaRecordings.

Grungetown Hooligans II telt acht tracks. Geen van die nummers passeert de grens van de vier minuten. Hierdoor is de schijf niet lang qua speelduur. Wie meer wilt, kan altijd de repeatknop gebruiken. En overigens, Grungetown Hooligans II is niet de opvolger van Grungetown Hooligans of Grungetown Hooligans I. Er is geen voorganger.

De schijf trapt af met Mantars versie van L7’s ‘Bomb’. Die track maakt direct duidelijk dat Mantar de grunge wel naar zijn eigen hand heeft gezet, maar dat de grunge ook wel overeind blijft. Het wordt allemaal wat donkerder en obscuurder. Dat siert hoe Mantar dit heeft aangepast. Overigens wordt L7 later op de plaat in ‘I Can Run’ ook aangedaan. Daarmee is L7 de enige band die tweemaal is vertegenwoordigd op deze coverplaat.

Eén van de meest in het oog springende nummers is Sonic Youths ‘100%’. De klassieker van die cultband wordt op een mooie manier op een voetstuk geplaatst. Daarbij is het gesproken stuk in de bridge ook een verrassende wending. Het lijkt bijna op het lijf van Mantar geschreven te zijn om dit zo aan te pakken.

Het deed misschien vooraf wat wenkbrauwen fronzen, maar de DIY coverplaat van Mantar waarbij de grunge uit de ‘90’s geëerd wordt, pakt goed uit. De rauwheid waarmee Mantar deze tracks van weleer van een nieuw jasje voorziet, werkt aanstekelijk. Zoals de grunge ook was.

Tracklist

L7 – The Bomb
The Jesus Lizard – Puss
Sonic Youth – 100%
Mazzy Star – Ghost Highway 
L7 – Can I Run
Babes In Toyland – Bruise Violet
Mudhoney – Who You Drivin´ Now7
Year Bitch – Knot

Mantar online

Facebook: /MantarBand
Instagram: @MantarBand
YouTube: /MantarBand
Twitter: @MantarBand
Website: Mantar

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén