White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Mean To You – Strong EP

Leestijd: 2 minuten

Ooit was het een volledige band, maar omstandigheden zorgden ervoor dat alleen de bassist overbleef. Gezien die meer in zijn mars had dan het bespelen van de dikke snaren, ging Mean To You door als eenmansband. Geheel in eigen beheer kwam Mean To You aan het eind van 2021 met de ep Strong.

Mean To You

Zoals gezegd is Mean To You een eenmansband. Bassist Mulles is gehuisvest in Luxemburg en dat maakt Mean To You dus een Luxemburgse band. Toch heeft hij dat land verlaten voor de opnames van zijn ep Strong. Die zijn namelijk in de Belgische hoofdstad Brussel voltrokken.

Strong EP

Op de ep Strong heeft Mean To You zes tracks staan. Samen zijn die goed voor iets minder dan vijfentwintig minuten aan muziek. Daarvan is ‘You Lost Your Crown’ met net geen vier en een halve minuut de langste. Tevens geldt dat nummer als een perfect visitekaartje voor Mean To You. De rock hangt ergens tussen Seether en Trivium, waarbij de vocalen een sterk element zijn.

‘What Else?’ is de kortste en reikt net niet aan de drie minuten. Daarmee blijkt dat de tracks op deze release niet van bijzondere lengtes zijn. In dat opzicht moet ook gesteld worden dat Mean To You de nummers goed opbouwt, waardoor ze, mede door de pakkende riffs, goed op te pikken zijn. De groove is dan ook duidelijk aanwezig.

Muziek maken in je eentje is mogelijk en kan ook nog succesvol zijn. Mean To You laat dat met de ep Strong horen. De vraag blijft wel hoe dit vertaald moet gaan worden naar de bühne, want deze muziek verdient een podium.

Mean To You - Strong EP

Tracklist Strong EP

1. Strong (3:56)
2. Back off (3:31)
3. You lost your crown (4:25)
4. Act of Reasoning (4:02)
5. What else? (2:54)
6. Fallen (4:18)

Mean To You online

Facebook
Bandcamp
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén