White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Metallica – Enter Sandman (Remastered)

De oplettende liefhebber wist het al lang: Metallica komt met een geremasterde versie van Metallica, ook wel The Black Album genoemd. Die release is vooraf gegaan door het uitbrengen van een fysieke single. Via hun eigen Blackened Recordings heeft Metallica Enter Sandman (Remastered) uitgebracht.

Metallica & The Black Album

De status van Metallica is immens. Misschien is het momenteel wel een van de grootste acts in de muziekwereld, gezien hoeveel mensen er wereldwijd naar de shows komen. Nadat de band in begin jaren ’80 vorm kreeg en zij in de jaren ’80 samen met o.a. Slayer de thrash metal op de kaart zette, volgde in 1991 Metallica. Het zwart gekleurde album werd daarom ook omgedoopt tot The Black Album.

Die plaat wordt nu 30 jaar en dat viert de band door een geremasterde versie uit te brengen. Dat gebeurde eerder ook al met Kill ‘em All, Ride The Lightnight, Master Of Puppets en …And Justice For All. De single die Metallica nu uit heeft, Enter Sandman (Remastered), is een mooie voorbode op wat komen gaat.

‘Enter Sandman’ en ‘Sad But True’

Deze single is geen kopie van de single die destijds voor hetzelfde nummer is uitgebracht. Destijds was hun versie van Queen’s ‘Stone Cold Crazy’ het b-kantje, terwijl op de cd-versie ook nog een demo-versie van ‘Enter Sandman’ te bekennen was. Die laatste twee, en eigenlijk de eerste ook, zijn niet meer van de partij.

De single-uitgave start met de geremasterde versie van ‘Enter Sandman’, waarna ook eenzelfde versie van ‘Sad But True’ volgt. Dat was destijds een andere single, welke ook als een van de klassiekers geldt. Buiten dat het wat voller klinkt, is het allemaal niet heel speciaal wat er te horen is.

Live-tracks

De derde en vierde track maken het voor de fan interessant. ‘Through The Never’ en ‘Damage, Inc.’ staan er in een live-versie op. Beide nummers zijn opgenomen tijdens de show van Metallica op 26 november 1992 te Stuttgart, in Duitsland. Daar zijn de rauwe kantjes van destijds nog wel goed te horen. Vooral ‘Damage, Inc.’ zal de luisteraar goed doen.

De aanstaande heruitgave van Metallica van de gelijknamige band is bijna daar en met Enter Sandman (Remastered) geeft Metallica een mooi voorproefje. Alle extra’s van deze en de aankomende release maken de heruitgave van dit album interessant; voor het geremasterde gedeelte hoeft men niet in de rij te liggen.

Metallica - Enter Sandman (Remastered)

Tracklist Enter Sandman (Remastered)

  1. Enter Sandman (Remastered)
  2. Sad But True (Remastered)
  3. Through The Never (Live)
  4. Damage, Inc. (Live)

METALLICA ONLINE

Website
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén