White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Monster Magnet – A Better Dystopia

Leestijd: 2 minuten

Monster Magnet is Dave Wyndorf en Dave Wyndorf is Monster Magnet. Misschien worden de overige bandleden daar wel te kort mee gedaan, maar feit is dat hij het gezicht is van deze pioniers van de stoner. Inmiddels is Monster Magnet alweer toe aan de elfde studioplaat. Via Napalm Records komt Monster Magnet met A Better Dystopia.

Monster Magnet

Eigenlijk hoeft de band van Dave Wyndorf geen introductie meer. Monster Magnet is ontstaan aan het eind van de jaren ’80 en zorgde er in de jaren ‘’90 voor dat ‘Space Lord’ en ‘Powertrip’ overuren maakten in de hoofden van de muziekliefhebber. De wisselingen in de line-up waren er regelmatig, maar de insteek van de muziek bleef onder aanvoering van Dave Wyndorf hetzelfde.

A Better Dystopia

De nieuwe plaat van Monster Magnet is er één met een verrassende wending, althans, voor de mensen die het nieuws niet in de gaten hebben gehouden. Op deze plaat speelt Monster Magnet na intro ‘The Diamond Mine’ een twaalftal tracks die niet van hun eigen hand zijn. Juist, Monster Magnet covert erop los.

De intro is overigens ook een soort van cover. Dave Wyndorf acteert hier als Dave Diamond die in de jaren ’60 en ’70 een bekende radiohost was. Dat zet gelijk de sfeer weg, want de psychedelische rock is van invloed op de stoner. Dat blijkt ook gelijk in het daarop volgende ‘Born To Go’. Monster Magnet laat hier Hawkwind op een voortreffelijke manier herleven. Elk moment dat die band in het zonnetje wordt gezet, moet genoten worden.

Sfeer

Monster Magnet zorgt er goed voor dat men niet vervalt in een eenzijdige sound. Het intieme, donkere ‘Death’ laat horen dat Monster Magnet de rust ook kan bewaren. Daarentegen staat dat ‘Situation’ de liefhebbers van onder andere Cream ook naar deze band zal trekken.

‘It’s Trash’ bewijst dat Monster Magnet ook hier wel een beetje overstuur durft te doen. De gitaarsolo aldaar is lekker opzwepend. ‘Motorcycle (Straight To Hell)’, origineel van Table Scraps, bewijst de punkinvloeden ook nog een mooie dienst. Die wisselingen lijken misschien veel, maar de lijm van Monster Magnet is bekend: Dave Wyndorf. Zijn kenmerkende stemgeluid zorgt ervoor dat de handtekening van deze Amerikanen immer staat.

Monster Magnet hoeft geen plaat meer uit te brengen om de mensheid te overtuigen van hun kunnen. In dat kader is het mooi dat Monster Magnet op A Better Dystopia de luisteraar mee neemt op reis langs veelal wat weggevaagde juweeltjes.

Monster Magnet - A Better Dystopia

TRACKLIST A BETTER DYSTOPIA

1. The Diamond Mine
2. Born to Go 
3. Epitaph for a Head 
4. Solid Gold Hell       
5. Be Forewarned      
6. Mr. Destroyer        
7. When the Wolf Sits
8. Death         
9. Situation    
10. It’s Trash  
11. Motorcycle (Straight to Hell)       
12. Learning to Die    
13. Welcome to the Void – Bonus Track

MONSTER MAGNET ONLINE

WEBSITE
FACEBOOK
INSTAGRAM
TWITTER

NAPALM RECORDS ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén