White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Next Door To Heaven – Inside EP

Leestijd: 2 minuten

Op 25 maart is er een nieuwe EP van de Russische metalcore band Next Door To Heaven uitgekomen genaamd Inside. De EP bestaat uit 5 nummers en wordt al meteen goed aangekondigd met het eerste nummer genaamd Dark Alley. Het derde nummer op de EP, Unleash The Beast, begint met een instrumentaal stuk van ongeveer ander half minuut. De gitaar riffs beginnen rustig en bouwen zich dan steeds op naar wat ruigere riffs. Na dit nummer komt Inside, dit nummer begint met een gitaarsolo van Eugene Mazunov. Ze sluiten de EP af met het nummer Flare Up, hierbij heeft Lord Nelson meegeholpen met de lyrics, hij staat ook wel bekend als ex-bandlid van Stuck Mojo.

Zoals de fans wel weten, geeft de band een beetje hun eigen draai aan metalcore, en dit is ook zeker terug te horen in deze nieuwe EP. Het enige verschil is dat de gitarist, Evgenii ‘Gene’ Mazunov, een 9 string Ibanez gebruikt. Samen met de bekende Russische drummer Pavel Lokhnin (God Eat God, Dominia, Perimeter) hebben zij deze EP opgenomen.

https://www.youtube.com/watch?v=xSZzFZjw1uo

Vocalist and lyrics schrijfster Daria Mazunova over de EP

“We put our souls into the music we create, always. It’s not about making music for something in return, not about making it for fun. It’s about emotions transformed into music. I would say for ‘Inside’, we entered into more metalcore territory though it doesn’t mean there aren’t prog components or experimentation done. Conceptually, the general idea of the EP is a fight between a human and a machine and a master/obeying inside one person. If you look at the cover art you will see a heart combined with a car engine in the moment of ignition.”

Next Door To Heaven heeft met Inside een bijzondere EP gemaakt met veel variatie. De unieke sound van de band is dan ook hier zeker in terug te horen. Dus zet de plaat op en laat je aangenaam verrassen.

Tracklist

  1. Dark Alley
  2. Calibrate
  3. Unleash the Beast
  4. Inside
  5. Flare Up

Next Door To Heaven online

Instagram
Facebook
Twitter
Website

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén