White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Nick Cave – Idiot Prayer: Nick Cave Live At Alexandra Palace

Toen Nick Cave zijn show speelde in de Alexandra Palace had hij waarschijnlijk niet gedacht dat de onwaking van de lockdown nog zo lang zou duren. Onlangs kwamen de beelden van die show middels de bioscoopzalen tot de mensen. Het bijbehorende album met alle tracks volgt nu ook. Via V2 Records komt Nick Cave met Idiot Prayer: Nick Cave Live At Alexandra Palace.

Nick Cave

De Australische grootheid van de murder ballads is bij het grote publiek, helaas, toch vooral bekend van ‘Where The Wild Roses Grow’. Die ballade met Kylie Minogue bracht hem wereldwijd aan de top van de hitlijsten. Deze muzikale veelvraat, welke ook als Grinderman muziek maakt, wordt veelal bijgestaan door The Bad Seeds. Deze begeleidingsband ontbreekt wel bij deze speciale show.

Idiot Prayer: Nick Cave Live At Alexandra Palace

De soundtrack bij deze film bevat de nummers die gespeeld zijn. Niet allemaal. Over de twee schijven verdeeld staan er tweeëntwintig tracks. Dat houdt in dat de toegift van de show in de Alexandra Palace niet opgenomen is op deze release. Helaas dus geen herkansing om Nick Cave tijdens deze gelegenheid Leonard Cohen of T-Rex te horen spelen.

Idiot Prayer: Nick Cave Live At Alexandra Palace start met ‘Spinning Song’. Waar dat misschien doet denken aan een nummer, is het eerder een spoken word moment van Nick Cave. Haast als een geestelijke zelf leidt hij deze hoogmis in. Pas daarna komt met in ‘Idiot Prayer’ de piano bij. Dat instrument begeleid deze Australiër gedurende deze show.

Juist door de setting van zijn donkere, kenmerkende stem en de piano, welke nergens een noot teveel speelt, schittert deze release. Nick Cave heeft weinig nodig om te schitteren. ‘Man In The Moon’, welke onder andere de aanwezigheid van nummers van Grinderman belichaamt op deze plaat, laat dat goed horen. Dat is echt in dienst spelen van het liedje, van de teksten. Zo komen de teksten van Nick Cave nog dieper binnen.

Nick Cave heeft met Idiot Prayer: Nick Cave Live At Alexandra Palace  het tastbare bewijs van waarom deze man zo’n grootheid is. Wie met een minieme muzikale basis en een fantastische stem zo kan boeien, is heel groot. Heerlijke warmte voor in de donkere maanden.

Nick Cave - Idiot Prayer: Nick Cave Live At Alexandra Palace
Tracklist Idiot Prayer: Nick Cave Live At Alexandra Palace

Disc 1:

 1. Spinning Song
 2. Idiot Prayer
 3. Sad Waters
 4. Brompton Oratory
 5. Palaces Of Montezuma
 6. Girl In Amber
 7. Man In The Moon
 8. Nobody’s Baby Now
 9. (Are You) The One That I’ve Been Waiting For?
 10. Waiting For You
 11. The Mercy Seat
 12. Euthanasia

Disc 2:

 1. Jubilee Street
 2. Far From Me
 3. He Wants You
 4. Higgs Boson Blues
 5. Stranger Than Kindness
 6. Into My Arms
 7. The Ship Song
 8. Papa Won’t Leave You, Henry
 9. Black Hair
 10. Galleon Ship

Nick Cave online

Website
Facebook

V2 RECORDS ONLINE

Website
Facebook
Twitter
Instagram

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén