White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Night – High Tides – Distant Skies

Wie de Zweedse rockers van Night de afgelopen jaren een beetje heeft gevolgd, weet dat deze heren staan voor een goed portie aan hardrock. Daarbij heeft het nostalgische vleugje in de muziek een belangrijke rol. Inmiddels is die groep alweer toe aan de vierde langspeler. Via The Sign Records komt Night met High Tides – Distant Skies.

Night

Het viertal van Night draait inmiddels al een flink aantal jaar mee in de wereld van de hardrock, zonder dat de band hun jeugdigheid heeft verloren. De mannen houden daarentegen juist ook de tradities in de hardrock in eren. De sound is doordrenkt van een klassieke touch, waardoor de luisteraar zich al jaren bij deze band enkele decennia terug waant. Dat is de kracht van Night.

Hardrock

Dit gezelschap staat bekend om hun hardrock. Die sound wordt goed vormgegeven door zowel de juiste instrumenten, een goed, passend stemgeluid en een productie die weet wat bij het genre hoort. Soms lijkt het alsof Night ergens tussen Neil Young en de klassieke hardrock in hangt. Dat valt bijvoorbeeld in ‘Crimson Past’ goed te horen.

Een pluspunt van Night is ook dat de gitaristen hun instrumenten meer dan goed beheersen. Dat zorgt ervoor dat Night op High Tides – Distant Skies weer grossiert in heerlijke melodielijnen en lekkere solo’s. Daarin is ‘Falling In The Black’ een goed voorbeeld. Hier weten de gitaren de troon vakkundig te bestijgen en deze niet meer af te staan. Daar tegenover staat ook dat men ook krachtig uit de hoek kan komen, als in ‘Running Away’.

De negen nummers op High Tides – Distant Skies laten horen dat Night zonder moeite de luisteraar mee terug kan voeren naar de radiovriendelijke hardrock van de jaren ’70 en ’80. Night rockt zoals men hoort te rocken. Pak die luchtgitaar er maar bij.

Night - High Tides - Distant Skies

Trackist High Tides – Distant Skies

1. Shadow Gold
2. Burning Sky
3. Crimson Past
4. Falling In The Black
5. Running Away
6. Here On My Own
7. Lost In A Dream
8. Give Me To The Night
9. Under The Moonlight Sky

Night online

Facebook
Instagram
Bandcamp

The Sign Records online

Website

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén