White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

One Life ALl-In – Letter Of Forgiveness

Toen de international getinte groep One Life All-In in 2017 met de EP The A7 Session kwam, was duidelijk dat zij zich niet direct in een hokje lieten stoppen. De muziek mag dan veel weg hebben van de hardcore, vele andere invloeden zijn ook duidelijk te horen. Onlangs kwam het gezelschap met Letter Of Forgiveness, geheel in eigen beheer.

Kevin Foley

Wie zich afvraagt, wat de link is tussen Benighted, Miserable Failure, Abbath en One Life All-In, komt uit op Kevin Foley. Deze alleskunner op de drums is dus ook de drummer van One Life All-In. Dit is gelijk ook een deel van het Franse gehalte in deze band. Officieel is de band afkomstig namelijk uit de Verenigde Staten.

Letter Of Forgiveness

Het viertal heeft op deze EP zes tracks geplaatst. Samen zijn die goed voor nog geen twintig minuten aan muziek. ‘Hey Man!’ is met nog geen anderhalve minuut de kortste van de schijf, terwijl ‘Sacred Heart’ met net geen vier minuten de langste is op Letter Of Forgiveness. Opener ‘Letter Of Forgiveness’ laat direct horen dat One Life All-In staat voor door rock en metal beïnvloede hardcore. Die metal zit hem onder andere in de drums.

Eén van de opvallendste tracks op deze extended play is ‘Sacred Heart’. Dat nummer bevat riffs die doen denken aan Machine Head, terwijl later in het nummer ook Hatebreed van invloed zou kunnen zijn. ‘Hey Man!’ is een superfurieus nummer welke ook nog doet denken aan Hatebreed dat een korte track van de Red Hot Chili Peppers in de jaren ’90 speelt. ‘83rd Dream’ heeft daarentegen juist veel weg van Life Of Agony.

Zes nummers, zes keer lekker en zes keer een bewijsstuk van dat deze band het niet eenzijdig aanpakt. One Life All-In heeft met Letter Of Forgiveness een korte plaat gemaakt die bruist. Dit smaakt naar meer.

One Life All-In - Letter Of Forgiveness

Tracklist Letter Of Forgiveness

1.Letter of forgiveness 03:45
2.Cold hand struggles 03:10
3.Sacred heart 03:57
4.Hey man! 01:21
5.83rd dream 03:08
6.Discharge 02:28

One Life All-In online

Facebook
Bandcamp

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
8 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén