White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Oceans – Hell Is Where The Hearts Is

Leestijd: 2 minuten

De afgelopen tijd heeft het metalgezelschap van Oceans drie EP’s op de wereld losgelaten. Die digitale releases bedroegen Hell Is Where The Heart Is, en dan deel I tot en met III. Nu is alles samengevoegd tot één release. Kortom, Oceans heeft nu via Nuclear Blast Hell is Where The Heart Is, welke wel fysiek uitkomt.

Oceans

Oceans heeft dus de afgelopen tijd puik ingespeeld op hoe de maatschappij bereikt moet worden. Waar snelheid en vluchtigheid steeds meer de overhand lijken te krijgen, wist deze band middels drie EP’s juist de metalhead met die mindset op zijn wenken te bedienen. De tracks lieten horen dat het vuur van hun metalcore op velerlei wijzen aanbod komt.

Hell Is Where The Heart Is

Nu is er dus dat allesomvattende document. Dat betekent dat de twaalf tracks van de drie EP’s allen vertegenwoordigd zijn, evenals dat de volgorde ook hetzelfde is. Dit houdt dus in dat tracks één, vijf en negen interludes zijn, want daarmee begon elke EP. De meeslepende, emotionele moderne metal van Oceans weet bijvoorbeeld in ‘If There’s A God She Has Abandoned Us’ te flirten met het gevoel van Marilyn Manson, terwijl ‘Sulfur’ laat blijken dat zelfs uit heftiger dan metalcore ook inspiratie wordt gevonden.

Natuurlijk gaat het nu niet om nieuwe muziek, want de liefhebbers hadden dit allemaal al langer in digitaal bezit. Dat Hell Is Where The Heart Is is echter wel een mooi fysiek document geworden, waarmee Oceans laat blijken aan de verschillende insteken van muziekliefhebbers te denken. Yeah fysiek!

Oceans - Hell Is Where The Heart Is - Artwork

Tracklist Hell Is Where The Heart Is

 1. Love (Intro)
 2. The Awakening
 3. Sulfur
 4. Skin
 5. Longing (Interlude)
 6. Home
 7. I Want To Be Whole Again
 8. Living=Dying
 9. Clarity (Interlude)
 10. If There’s a God She Has Abandoned Us
 11. I Sing Alone
 12. Hell Is Where The Heart Is

OCEANS ONLINE

Website
Facebook
Twitter

NUCLEAR BLAST ONLINE

Website
Webshop

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén