White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Of Mice & Men – Timeless EP

Als men genoodzaakt afstand van elkaar te nemen door corona, dan kunnen zaken ook op een andere manier bekeken worden. Dat moet de metalcore formatie Of Mice & Men ook gedacht hebben. Daarom komt de band dit jaar met drie ep’s. De eerste van deze ep’s van Of Mice & Men is Timeless.

Of Mice & Men

De Amerikaanse metalcore band, opgericht in 2009, heeft na een ruime tien jaar platen uitbrengen via Rise Records dat label verlaten. De groep heeft nu getekend bij Sharptone Records. Via die platenmaatschappij gaat men door waar men met het krachtige Earthandsky uit 2019 gebleven is.

Timeless EP

Deze eerste van de drie ep’s van dit jaar telt eveneens drie nummers. Opener ‘Timeless’, waarnaar de plaat dus genoemd is, laat horen dat Of Mice & Men de metalcore nog steeds hoog in het vaandel draagt. Opzwepende ritmes, afwisseling tussen brute en cleane vocalen en intense breaks maken allemaal nog steeds deel uit van de sound.

‘Obsolete’, welke met bijna vier en een halve minuut de langste van deze release is, laat horen dat Of Mice & Men de balans tussen krachtige beuken en melodieus rocken goed weet te vinden. Afsluiter ‘Anchor’ bevat zelfs passages waar men raakvlakken met Deftones op tafel legt. Ook al is het misschien niet de hardste track van deze extended play, is het misschien wel de indrukwekkendste, omdat Of Mice & Men hier laat horen in een bredere range van de muziek te kunnen acteren.

De drie nummers op de extended play Timeless laten horen dat Of Mice & Men ondanks de overstap van label het heilige vuur van de metalcore niet verloren is. Drie nummers is misschien wat weinig, maar men weet dat er meer op komst is.

Of Mice & Men - Timeless EP

Tracklist Timeless EP

  1. Timeless
  2. Obsolete
  3. Anchor

Of Mice & Men online

Website
Facebook

Sharptone Records online

Website
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén