White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Our Hate – Defiled By Evil EP

De Belgische metalband Our Hate is geen onbekende van de redactie. Op de vierde editie van March Of The Black Horse speelden deze heren namelijk een daverende show. Die groep heeft nu voor de metalhead de EP Defiled By Evil in petto. De release verschijnt via Sliptrick Records.

Natuurlijk hadden veel mensen gehoopt op een langspeler, maar deze EP van vijf nummers is tenminste weer een manier om het nieuwste werk van Our Hate in de auto uit de speakers te laten knallen. In vijftien minuten laat Our Hate horen waar deze goed in is: door hardcore beïnvloede metal maken. Opener ‘Speak To Me’ laat daarbij ook horen dat het gebruik van cleane refreinen ook pakkend kan werken. ‘Defiled By Evil’ komt met een tempo waardoor de liefhebbers van een goede moshpit helemaal in hun nopjes zullen zijn.

Van de vijf tracks op Defiled By Evil is ‘Together As One’ de langste. Dat is de enige track die de grens van de vier minute overschrijdt. In die track worden de krachten gebundeld met Jacob Cámara. Hier komen de hardcore-invloeden middels de krachtige backings ook sterk naar voren. ‘Remorse Of A Serialkiller’ en ‘Punisher’ vormen het furieuze tweede deel van Defiled By Hate. Deze band doet geen concessies, gewoon keihard de beuk erin.

België en metal is net zo’n goede combinatie als België en bier of België en wielrennen. Our Hate laat horen met de EP Defiled By Evil dat die eerste stelling nog maar eens driedubbel onderstreept kan worden. Beukwerk zoals beukwerk bedoeld is.

111 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén