White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Pale Waves – Who Am I?

Leestijd: 2 minuten

My Mind Makes Noises. Bij wie er dan een belletje gaat rinkelen, is het waarschijnlijk terug 2018. Het is namelijk de titel van de debuutplaat van de Britse band Pale Waves die dat jaar uitkwam. Overigens kwam in dat jaar ook de eerste extended play van deze band uit. Nu heeft Pale Waves een nieuwe langspeler klaar. Who Am I ziet Pale Waves net als de debuutplaat verschijnen via Dirty Hit.

Pale Waves

Deze Britse indierockers uit Manchester bewijzen dat de Britse rock uit die plaats weldegelijk toekomst heeft na het geruzie van Oasis. Vanaf het eerste moment trok deze band brutaal de spotlight naar zich, om vervolgens zelfs de mensen van de BBC in te pakken. Die dichtten Pale Waves een mooie toekomst toe, gezien hun plaats destijds in de fameuze lijst voor onbekende acts die in de gaten gehouden moeten worden.

Who Am I?

Op deze nieuwe langspeler van Heather Baron-Gracie en haar kameraden staan elf tracks. Afsluiter ‘Who Am I?’, wat een schitterende pianogeleide ballade is,  is met vier en een halve minuut niet alleen de langste track van de schijf; het is ook de enige die over de grens van de vier minuten heen gaat. De overige tracks duren allemaal ergens tussen twee en een halve en drie en een halve minuut.

Het geluid van Pale Waves kan voor de leek het beste omschreven worden als een middenweg tussen Alanis Morissette en T.A.T.U., die Russische dames. ‘Easy’ laat dat goed horen. De rockende kant en het stemgeluid van de Canadese zit daarin, terwijl Pale Waves daar ook wel lijkt te varen op de grootste hit van die tweede groep.

Het mooie van Pale Waves is echter dat de band de indierock op een veelzijdige manier aanvliegt. ‘Wish U Were Here’ doet denken aan muziek maken in een dikke trui op een comfortabele zondagmiddag, tetwijl ‘Tomorrow’ de boel juist opzweept. Daar hangt ook nog een vleugje van de jaren ’80 in. Daarbij kan dan worden gedacht aan Kim Wilde.

Misschien is hier en daar het onbevangen karakter wat lichtjes naar de achtergrond gegaan, maar feit is wel dat Who Am I van Pale Waves een schitterend vervolg is geworden op hun enerverende debuut. Niet elke band weet zijn status hoog te houden met het tweede album. Pale Waves wel.

Pale Waves - Who Am I

Pale Waves online

Website
Twitter
Instagram

Dirty Hit online

Website

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén