White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Pensées Nocturnes – Douce Fange

Als artwork aanschouwd wordt, dan komen de kleuren van zowel de Franse trots als van vervlogen tijden op de luisteraar af. Het uitgebreide ondersteunende boekje van Douce Fange neemt de liefhebber van Pensées Nocturnes nog verder meer langs deze bijzondere sferen.

Het oog dat gericht is op detail zal niet zomaar een haan zien, noch dat deze puur een slager met worsten aan de muur ziet. Sterker nog, zelfs de wulpse dame op het affiche van de Moulin Rouge herbergt meer dan de platvloerse obsceniteit die nog maar net bedekt is. Pensées Nocturnes wijst op de Franse trots, middels een sterk satirische blik.

Douce Fange

Ondanks dat de artwork al de nodige tongen losmaakt, is het toch echt een plaat waarop ook nog eens negen tracks te beluisteren. Die vijftig minuten aan muziek geven de luisteraar de nodige stof tot nadenken. Pensées Nocturnes staat op Douce Fange nog meer voor de avant-garde in de metal dan dat zij al deden. Blazers en een dronkenmansstem in combinatie met andere nostalgische elementen slepen de luisteraar naar andere sferen.

Vergeet niet dat de artwork laat zien dat de Eifeltoren onthoofd is. De guillotine is ook een trotse uitvinding van de Fransen. Dat een aantal coryfeeën uit black metal daar voor getekend zijn, zegt genoeg. Douce Fange is alsof Pensées Nocturnes de black metal Frankrijk zel fonder de guillotine heeft gelegd en daaromheen een absurd bacchanaal der zotheid tentoon stelt met ergens de geest van de black metal onder de aanwezigen.

PN_Douce-Fange_cover_3000x3000

Tracklist Douce Fange

1. Viens tâter d’mon Carrousel
2. Quel sale Bourreau
3. PN mais Costaud !
4. Saignant et à Poings
5. Charmant Charnier
6. Le Tango du Vieuloniste
7. Fin Défunt
8. La Semaine Sanglante
9. Gnole, Torgnoles et Roubignoles

Pensées Nocturnes online

Facebook 
Instagram 
Bandcamp

LES ACTEURS DE L’OMBRE PRODUCTIONS ONLINE

Website 
Webshop 
Facebook
YouTube 
Bandcamp

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén